Knicks boeken zesde zege op rij

1recap1Memphis Grizzlies @ New York Knicks, 101-108

Op de avond dat Miami Heat zijn winstreeks zag worden beëindigd, zorgden de Knicks ervoor dat zij nu de langste actieve winstreeks in de league hebben. Na vier nederlagen op rij eerder deze maand boekte New York tegen de Grizzlies zijn zesde opeenvolgende overwinning. Onder het motto van een betere offense wint altijd van een goede defense, waren de Knicks in eigen huis onder aanvoering van J.R. Smith een maatje te groot voor Memphis.

Tegen een van de beste verdedigingen in de league waren de Knicks uitermate effectief in de eerste helft. Bij rust leidde New York met maar liefst 28 punten: 69-41. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar in het derde kwart kwamen de Grizzlies terug tot zestien punten en deden in de laatste twaalf minuten nog een poging om er een wedstrijd van te maken. En dat lukte warempel ook nog: met 1.39 minuten op de klok was het verschil nog maar vijf punten en met iets meer dan een halve minuut vier. Met pijn en moeite hielden de Knicks echter stand voor de zege.

J.R. Smith was de grote man met 35 punten en zeven rebounds, terwijl Carmelo Anthony 22 punten en zeven rebounds scoorde. Bij de Grizzlies zorgde Mike Conley voor 26 punten en zes assists en zette Jared Bayless vanaf de bank 24 punten op het scorebord. Door de nederlaag blijven de Grizzlies hangen op plaats vijf in het westen, terwijl New York door de winstreeks de tweede plek in het oosten alleen in handen heeft.

Boston Celtics @ Cleveland Cavaliers, 93-92

Na vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens een zege voor de Celtics. Boston moest op bezoek in Cleveland wel tot het uiterste gaan om de belangrijke overwinning in strijd om een goede play-offpositie. Het was uiteindelijk Jeff Green die de Celtics in de buzzer met een lay-up tussen meerdere Cavs-verdedigers de winst bezorgde. Green scoorde in totaal 21 punten, zeven rebounds en vijf assists. Paul Pierce was dicht bij een triple double met negentien punten, tien rebounds en acht assists (en zeven turnovers). Bij de Cavs was Wayne Ellington topscorer met zestien punten.

Atlanta Hawks @ Toronto Raptors, 107-88

De Hawks hadden geen moment moeite met de Raptors. De thuisploeg raakte slechts vier van de zeventien driepunters en had ook nog eens twintig turnovers. Bij de Hawks speelde Al Horford een knappe wedstrijd met 26 punten en twaalf rebounds. Jeff Teague nam de honneurs naast Horford waar met 24 punten en dertien assists. Bij Toronto kwam Jonas Valanciunas tot negentien punten en acht rebounds, terwijl Rudy Gay vijftien punten en twaalf rebounds noteerde.

Milwaukee Bucks @ Philadelphia 76ers, 92-100

Zelf verliezen en de Celtics zien winnen. Het lijkt langzaam een zekerheidje dat de Bucks het in de eerste ronde van de play-offs op mogen nemen tegen de Miami Heat. De 29 punten en zeven assists van Monta Ellis en de dertien punten en achttien rebounds van Ersan Ilyasova waren niet voldoende om de zwalkende 76ers van een thuisoverwinning te houden. Bij Philly scoorden alle starters in de dubbele cijfers, Jrue Holiday en Damien Wilkins beiden met achttien punten. Spencer Hawes had een forse double-double met vijftien punten en zeventien rebounds.

Orlando Magic @ Charlotte Bobcats, 108-114

De strijd om de laatste plaats, of beter: de hoogste kans op de #1 pick in de draft, werd glansrijk gewonnen door de Magic. Gerald Henderson en Kemba Walker maakten er een offensief spektakel van voor de Bobcats met beiden 34 punten, terwijl Walker ook nog negen assists, zeven rebounds en twee steals noteerde. Bij de Magic scoorden alle starters in de dubbele cijfers, maar het was niet voldoende voor de zege. Tobias Harris speelde een ijzersterke wedstrijd met 29 punten, negen rebounds, zes assists en drie blocks.