Roy wordt langzamerhand de oude

Door

De All-Star guard van de Portland Trail Blazers, Brandon Roy, was de headline van een evenement voor het goede doel in de KeyArena van Seattle (oude thuisbasis van de Sonics) dit weekend. Ondanks dat speelde hij geen enkele minuut, maar was er ook goed nieuws: hij lijkt bijna weer helemaal fit te zijn.

Roy, die 27 jaar werd op de dag van het evenement, was vrijgevig en schonk een serieus bedrag voor A Plus Youth Program. Een organisatie die zich focust op het onderwijs van de kinderen in de omgeving.

Roy nam niet deel aan de wedstrijd omdat het op eigen risico zou zijn. Een risico die hij niet mag nemen nadat hij al een aantal jaren sukkelt met verschillende blessures.

Vorig seizoen nog speelde Roy amper 47 wedstrijden en was zijn gemiddelde gezakt onder de 13 punten per wedstrijd (Roy’s carrière gemiddelde ligt rond 20 punten per wedstrijd).

Hij onderging een zware knie operatie en onderging verschillende andere procedures op zijn (nu al) versleten knieën.”Ik ben teleurgesteld dat ik niet kon spelen”, zei Roy achter de wedstrijd.

“Maar ik wist dat ik op geen ‘OK’ kon rekenen om te spelen. Het is een soort ‘op eigen risico’ situatie. Mijn situatie is gecompliceerd nadat ik een serieuze knieblessure had vorig jaar. Ook al wilde ik spelen, toch moest ik de juiste beslissing nemen.”

”Het gaat nu wel de goede kant op,” zei Roy. “Ik train hard en hou mijn gewicht op een goed pijl. Ik begin deze week wat basketbal te spelen. Ik geniet van de zomer en probeer te verbeteren. Ik ben gezond en heb nergens last. Ik heb nu echt het gevoel dat ik kan focussen op het verbeteren van mijn ‘game’. Ik kijk ernaar uit.”

Roy is afkomstig uit Seattle en traint momenteel ook in de stad die ooit namen als Shawn Kemp, Gary Payton, Ray Allen en zoveel meer voortbracht.

De guard vond het goed voor Seattle dat er terug wat basketbal te zien was. Hij was ook een voorstaander om de Sonics terug tot leven te brengen.

Foto: www.speculativesports.com

Ook leuk om te lezen