Heat na stroeve start langs Pacers

BannerPlayoffs
Grote spelers staan op wanneer het nodig is. Dat bewees Ray Allen vorig jaar in de NBA Finals al en dat was ook afgelopen nacht het geval. In Game 3 van de Eastern Conference Finals tussen Miami Heat en de Indiana Pacers schoot hij in het vierde kwart vier driepunters binnen, wat de doorslag betekende. Met de 99-87 zege is de stand nu 2-1 in het voordeel van Miami.

rayallen

Haast traditiegetrouw in deze play-offserie komen LeBron James en co matig uit de startblokken. Zowel tegen de Charlotte Bobcats en de Brooklyn Nets ging het vaak de rust in met een achterstand. Tegen de Pacers wederom hetzelfde verhaal. Als de achterstand al snel zeventien punten is, raakt het publiek toch wat zenuwachtig. In het eerste kwart komt de Heat tot slechts veertien puntjes. In het tweede kwart kruipt het steeds dichterbij. Onder leiding van King James (uiteindelijk 26 punten) en Dwyane Wade (23 punten totaal) wordt het weer een wedstrijd, ondanks het vele balverlies.

Ommekeer
Bij de Pacers speelt Paul George ‘gewoon’ na zijn hersenschudding, opgelopen in wedstrijd twee. Zijn vizier staat echter niet helemaal op scherp. Langzaam verliest Indiana de wedstrijd. Bij rust is het verschil al teruggelopen tot vier punten. Roy Hibbert scoort in het eerste kwart nog tien punten, maar zal in het restant van de wedstrijd er nog slechts zes scoren en uiteindelijk maar twee (!) rebounds pakken. Na rust komt Miami helemaal los. Het loopt aan het eind van het derde kwart weg naar een ogenschijnlijk beslissende voorsprong. Maar de Pacers blijven vechten.

Ray Allen-alert
Het vierde kwart mag de boeken in als het Ray Allen-kwart. De hele wedstrijd heeft hij nog geen schot geraakt, maar met vier driepunters halverwege het vierde kwart tilt hij Miami over het dode punt. De Pacers kunnen na een sterke start van het vierde kwart dit niet meer pareren. Van vier punten voorsprong loopt het ineens op naar meer dan tien punten en is wedstrijd drie beslist. De score eindigt uiteindelijk bij 99-87, waardoor Miami over anderhalve dag zichzelf op matchpoint kan zetten in eigen huis. LeBron James en Dwyane Wade scoren respectievelijk 27 en 23 punten, terwijl de topscorer van Indiana Paul George is, met zeventien punten.