Pistons verkiezen Frank boven Woodson

Door

Naar alle schijn kunnen de Boston Celtics opnieuw op zoek naar een eerste assistent. De Chicago Bulls plukten vorig jaar Tom Thibodeau weg onder de vleugel van Doc Rivers en nu zijn het de Detroit Pistons die trekken aan Lawrence Frank. De verwachting is dat hij binnen enkele dagen zich de nieuwe hoofdcoach mag noemen van de Bad Boys.

Opvallend is dat Frank (oud-coach bij de New Jersey Nets) totaal geen verleden heeft met de franchise in de autostad. In eerdere berichtgeving leek dat bijna een eis te zijn van Tom Gores, sinds begin juni de nieuwe eigenaar van de Pistons.

De ‘oude held’ zou samen met president en succesvolle Piston Joe Dumars de technische touwtjes in handen krijgen. Mede daarom circuleerden de namen rond van Isiah Thomas, Bill Laimbeer en Mike Woodson.

De eerste twee heren zijn afgevallen. In een eerder stadium zette hij ook al een streep door de namen van Kelvin Sampson en Patrick Ewing. Volgens ESPN had Gores alleen nog Frank en Woodson op zijn lijstje staan.

Frank heeft de eigenaar in een onderhoud zo weten te overtuigen, dat Woodson (ex-coach Atlanta Hawks en voormalig assistent in Detroit) naar het tweede plan is verwezen.

In zijn jaartje in Boston heeft hij zich beter kunnen verplaatsen in de spelers, gaf de 41-jarige New Yorker aan. Een kwaliteit die absoluut in het profiel is terug te vinden van de nieuwe Pistons-coach.

Zo verklaarde Ben Wallace eerder al dat de nieuwe man goed moest kunnen communiceren en inlevingsvermogen moest hebben. Dat was blijkbaar niet aan dovemansoren gericht.

En zo zijn ook meteen vraagtekens te plaatsen bij de invloed van Dumars, die volgens Gores een stevige vinger in de pap zou krijgen bij de keuze van een nieuwe ‘veldheer’.

De door hem aangereikte kandidaten, zoals Ewing en Woodson, worden zonder pardon aan de kant geschoven. Gores zou zijn oor meer en meer laten hangen naar Dave Checketts, ex-bestuurder bij de New York Knicks en nu raadgever in Detroit.

Sinds 5 juni zitten de Bad Boys zonder hoofdcoach. Op die dag namen de Pistons niet geheel onverwacht afscheid van John Kuester, die in twee seizoenen tijd weinig zeges pakte en totaal geen chemie had met de rebellerende spelersgroep.

En in Boston hebben ze ook al een oplossing klaarliggen. Daar zijn ze van plan om Roy Rogers de functie van topassistent te geven.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen