Clippers verslaan Lakers in ‘LA Derby’

De Amerikaanse sportwereld staat tot 6 februari in het teken van de NFL. Je zou bijna vergeten dat er ook nog basketbal wordt gespeeld. Zo namen in Los Angeles de Clippers en de Lakers het tegen elkaar op. Dankzij 30 punten van Eric Gordon trokken de Clippers aan het langste eind (99-92).

Aanvankelijk leek Kobe Bryant de show te gaan stelen. Na een gelijkopgaande eerste helft nam Bryant in het derde kwart de wedstrijd over door 14 punten te scoren. De Lakers, die een uitwedstrijd speelden in het Staples Center, liepen uit naar een grote voorsprong. De uitstekend spelende Gordon antwoordde direct met zeven punten op rij en bracht de Clippers weer terug in de wedstrijd.

In het vierde kwart was het één en al Clippers wat de klok sloeg. Rookie Blake Griffin, geplaagd met foutenlast, scoorde 10 van zijn 18 punten in de beslissende fase. Vlak voor tijd liep de irritatie dan ook hoog op bij de spelers van de Lakers. Odom trok Griffin aan het shirt wat zorgde voor een opstootje onder de basket. Beide spelers werden het veld uit gestuurd evenals Baron Davis en Ron Artest.

Een smetje op een verder uitstekende reeks van de Clippers. Na een slechte (5-21) start van het seizoen wist de ploeg van coach Vinnie Del Negro er negen te winnen van de laatste dertien wedstrijden. Daar zaten geen ‘makkies’ tussen. New Orleans, San Antonio, Chicago en Miami moesten eraan geloven.

Zie hieronder de samenvatting van de ‘LA Derby’.