NBA Trade Deadline: Slimme moves in het Oosten

Door

 

De spanning rond de trade deadline wordt langzaam maar zeker opgedreven. Nadat gisteren de Bucks en de Warriors een deal maakten rond Monta Ellis en Andrew Bogut, mengen nu ook andere teams zich. Twee daarvan, de Pacers en de Sixers, versterkten zich met het oog op een mooie run tijdens de playoffs. Het andere team, de Nets, versterkte zich met het oog op het behouden van Deron Williams en  het halen van een ster in free agency.

De Indiana Pacers mogen weldra Leandro Barbosa (en Anthony Carter) verwelkomen. In ruil sturen ze een ‘second round pick’ terug naar Toronto. Barbosa was dit seizoen goed voor gemiddeld 12 punten in een rol vanaf de bank voor de Raptors. Hij zal bij de Pacers naar alle waarschijnlijkheid dezelfde rol vervullen. Maar in de rol van ‘Sixth Man’ voelt Barbosa zich wel thuis want in 2007 werd de ‘Brazilian Blur’, zijn bijnaam omwille van zijn Braziliaanse roots én zijn ongekende snelheid, verkozen tot beste bankspeler van het seizoen.

Deze deal is ten zeerste te verantwoorden voor de Pacers. Het team staat in het midden van de kolom gekeken naar punten per wedstrijd (95) en kan dus alle offensieve hulp gebruiken. Barbosa is één en al ‘offense’ en zal dus een belangrijke bijdrage kunnen leveren in de playoffs.

De New Jersey Nets waren een constante in de geruchten rond Dwight Howard maar nu die besliste om minstens het seizoen uit te doen bij de Magic, haalden ze een andere speler. Gerald Wallace komt namelijk over van de Portland Trail Blazers in ruil voor Shawne Williams, Mehmet Okur en een ‘first round pick’. De energieke Wallace was dit seizoen gemiddeld goed voor 13 punten, bijna 7 rebounds en 1,5 steals.

Ook voor de Nets is deze deal te verantwoorden. Het team dat volgend jaar naar Brooklyn zal verhuizen, is één van de zwakste defensieve teams en Wallace staat bekend om zijn defensieve energie en ‘hustle plays’. Deron Williams zal dus heel blij zijn met de komst van Wallace.

De Philadelphia 76’ers haalden dan weer Sam Young van de Memphis Grizzlies, in ruil voor de rechten van Ricky Sanchez. Young was dit seizoen goed voor amper 4 punten en 2 rebounds. Maar de deal ‘makes sense’. Young kan beide vleugelposities spelen en is defensief sterk. Ze kunnen hem dus gebruiken in de strijd om de playoffs.

Er verschenen ook al berichten over een mogelijke trade van Ramon Sessions naar de Lakers maar daarover bestaat nog geen zekerheid. Hierover dus later meer op Sport Amerika!

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Michael_vanvaerenbergh 11 jaar ago

  Ramon Sessions + Chris Eyenga van de Cavs naar LAL. In ruil voor Luke Walton

  • Vincent_van_genechten 11 jaar ago

   Hey Michael! =D

   Ik lees het ook net. Lakers doing business!

   See you in school morgen 😉

   • Michael_vanvaerenbergh 11 jaar ago

    Ook 3-Team Deal nog. Nene naar Wizards, McGee naar Nuggets (Ook Turiaf naar Nuggets) en Nick Young van Wizards naar Clippers

 2. Pagliarini 11 jaar ago

  En Derek Fisher van LAL + een toekomstige draft naar Houston voor Jordan Hill

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen