NBA Trade Deadline: Drukke uren in het Westen

Door

 

Er hangen al heel het seizoen geruchten rond de Los Angeles Lakers, mede doordat ze weten dat ze zonder een aantal veranderingen niet zullen meedoen voor een titel. Pau Gasol leek lang het geschikte ‘slachtoffer’ maar voorlopig blijft die nog in LA, maar een aantal andere Lakers moet wel verhuizen. Daarnaast zitten ook andere teams in het Westen verre van stil. Een overzicht van de deals.

Het heeft lang geduurd maar het verblijf van Derek Fisher bij de Lakers is ten einde. De ondertussen 37-jarige point guard is vanaf vandaag namelijk lid van de Houston Rockets, die in ruil Jordan Hill naar de LA sturen. Fisher was dit jaar amper goed voor gemiddeld 6 punten, 3 assists en een schotpercentage van 38%. De voorzitter van de NBA Players Association tijdens de voorbije lockout speelde dertien seizoenen voor de Lakers en won er vijf titels.

De trade voor Fisher was noodzakelijk nadat de Lakers Ramon Sessions hadden gehaald bij de Cleveland Cavaliers. In ruil voor Sessions en Christian Eyenga gaven de Lakers Luke Walton, Jason Kapono en een ‘first round pick’. Sessions was tot nu toe goed voor gemiddeld bijna 11 punten en 5 assists.

Een andere opvallende deal is die tussen drie teams: de Wizards, Nuggets en Clippers. De Wizards ontvangen Nêne van de Nuggets in ruil voor JaVale McGee en Ronny Turiaf. De Clippers ontvangen Nick Young van de Wizards en sturen Brian Cook en een ‘second round pick’ naar Washington.

Nêne was één van de grote namen in de ‘free agent class’ dit voorseizoen maar koos om bij de Nuggets te blijven. Nu vertrekt de Braziliaan dus toch uit Denver. Hij was tot nu toe goed voor gemiddeld 13 punten, 7 rebounds, één steal en één blok, maar had ook veel last van kleine blessures. De defensieve McGee was tot nu toe goed voor 12 punten, 9 rebounds en meer dan 2 bloks. Nick Young zal als vervanger voor de geblesseerde Chauncey Billups spelen. Defensief is hij niet echt ontwikkeld maar ‘the kid can score’.

In een andere deal waren opnieuw de Golden State Warriors betrokken. Zij zonden namelijk de recent verkregen Stephen Jackson naar San Antonio voor Richard Jefferson en een ‘first round pick’. Jackson keert daarmee helemaal terug naar zijn ‘roots’ want hij won met de Spurs de titel in 2003.

Ten slotte, de Portland Trail Blazers blijven actief. Nadat ze Gerald Wallace naar de Nets stuurden, zonden ze niet veel later Marcus Camby naar de Houston Rockets. In ruil kregen ze Jonny Flynn, Hasheem Thabeet en een ‘second round pick’ terug. Daarbovenop ontsloegen ze coach Nate McMillian na de tegenvallende resultaten. Assistent coach Caleb Kanales neemt voorlopig de taak van coach op zich.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen