NBA Recap (111): Clippers thuis onderuit tegen Suns

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 111.

Washington Wizards @ New Orleans Hornets 99-89

De Wizards boekten zowaar een uitoverwinning, de vierde van het seizoen. John Wall was niet te stoppen tegen de Hornets en toonde eindelijk de vorm die hij liet zien tijdens de demonstratieduels tijdens de lockout. Wall eindigde met 26 punten en 12 assists, maar het was Roger Mason Jr. die de hoofdrol in het vierde kwart voor zich opeiste. Hij maakte de eerste elf punten van de Wizards in de periode en zette een gelijke stand om in een voorsprong en aangezien de Hornets niet meer aan konden haken betekende het een zege voor Washington.

Charlotte Bobcats @ Dallas Mavericks 96-101

Met nog vier minuten op de klok een voorsprong van 17 punten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Mavericks. In gedachten was de overwinning al ingevuld. Maar daar dachten de Bobcats anders over en de voorsprong werd met een 14-2 run teruggebracht tot vijf. De Mvas waren echter op tijd bij de les om de zege niet uit handen te geven. Dirk Nowitzki was topscorer met 27 punten. Bij de Bobcats kwam Corey Maggette tot 21 punten.

Oklahoma City Thunder @ Denver Nuggets 103-90

De thuisploeg kon een helft lang meekomen met de Thunder, maar daarna namen de mannen van coach Scott Brooks het heft in handen. Al snel liepen de spelers van Oklahoma City uit en was het voor de Nuggets een verloren zaak. Kevin Durant kwam tot 24 punten terwijl Russell Westbrook 23 punten toevoegde aan het totaal. Bij Denver was Andre Miller met zeventien punten de topscorer. De Thunder staan nog steeds aan de leiding in de Western Conference, met drie duels minder verloren dan nummer twee San Antonio Spurs.

Minnesota Timberwolves @ Utah Jazz 105-111 OT

De Timberwolves leken het duel te verliezen toen in reguliere speeltijd Luke Ridnour met nog 2,8 seconden te spelen een driepunter miste die de Wolves een voorsprong had moeten geven. Maar Nikola Pekovic dacht daar anders over, pakte de aanvallende rebound en socorde de gelijkmaker. Paul Millsap kreeg daarna met minder dan een seconde op de klok de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste de alley-oop dunk. Uiteindelijk kwam het met een sterke overtime toch nog goed voor de Jazz. Gordon Hayward was de belagnrijke man bij de Jazz met 26 punten. Kevin Love scoorde 25 punten en 16 rebounds.

Phoenix Suns @ Los Angeles Clippers 91-87

De Clippers leden een pijnlijke nederlaag. Voor eigen publiek waren de Clips onder leiding van Blake Griffin, die in totaal 25 punten scoorde, drie kwarts de bovenliggende partij tegen de Suns. Maar in de laatste periode ging alles mis bij LA, waar Chris Paul niet zijn beste wedstrijd speelde, en de Suns profiteerden dankbaar met een score van 27 tegen 12 punten in het vierde kwart. Guard Shannon Brown was de grote man bij de Sunds met 21 punten. Door de nederlaag verliezen de Clippers verder terrein op de top van de Western Conference en moeten de vierde plaats nu afstaan aan de Memphis Grizzlies.