Pacers eindelijk los, Raptors en Nets in evenwicht

BannerPlayoffs

De Indiana Pacers hebben de stand in de play-offserie met de Atlanta Hawks gelijk getrokken (1-1) door de tweede wedstrijd met 101-85 te winnen. Paul George scoorde 28 punten, pakte tien rebounds, deelde zes assists uit met vier steals en Luis Scola was goed voor 20 punten en zeven rebounds in negentien minuten van de bank.

De ploeg van coach Frank Vogel kon het zich niet veroorloven om met een 2-0 achterstand naar Atlanta af te reizen. De bezoekers namen echter de leiding bij rust en de wedstrijd leek op een kopie van Game 1 in de serie. Toen volgde het derde kwart.

De Pacers leken weer op de ploeg van de eerste twee maanden van het seizoen. Ze forceerden verdedigende stops, George was overal op het veld te vinden, de bal verplaatste zich snel in de aanval, George Hill viel de basket aan en scoorde tien van zijn vijftien punten in het derde kwart. Alles klikte. Toepasselijk sloot George de periode af met een driepunter in de buzzer.

De verdediging van Indiana hield Atlanta in de tweede helft op een 29,3 procent schotpercentage en 15,5 procent van downtown, vergeleken met 50 procent FG en 50 procent 3FG in de eerste helft. Belangrijker nog, het was George die Jeff Teague (28 punten in Game 1) op slechts zeven punten hield na het eerste kwart.

DeRozan scoort 30 punten, Raptors en Nets in evenwicht
DeMar DeRozan scoorde zeventien van zijn 30 punten in het vierde kwart en leidde de Toronto Raptors met enkele belangrijke jumpers en vrije worpen naar een 100-95 overwinning op de Brooklyn Nets. De stand in de play-offserie is daarmee gelijk (1-1).

Een knappe prestatie van de 24-jarige shooting guard die afgelopen zaterdag in zijn eerste play-offwedstrijd uit zijn loopbaan duidelijk last had van zijn zenuwen. Ondanks dat DeRozan nog zichtbaar moeite had met zijn schot, lukte het hem wel om op de vrije worplijn te komen. Hij schoot 12-uit-14, waarvan 9-uit-11 in het vierde kwart.

DeRozan moet nog wel werken aan zijn gedrag. Basketball is een teamsport.

De Nets baalden dat ze vergaten om een 2-0 voorsprong in de serie mee te nemen naar Brooklyn. De bezoekers gingen aan de leiding in het vierde kwart (66-64), maar konden niet profiteren van het balverlies van de Raptors (21 TO). Daar kon zelfs Paul ‘ik ben een dinosaurus’ Pierce niets aan veranderen die 2-uit-11 schoot van het veld.

Het publiek in de Air Canada Center was wederom een pluspunt en de shots bij elke timeout van het volgepakte Maple Leaf Square naast het stadion waren geweldig. Drake zorgde er echter in zijn eentje voor dat het internet bijna ontplofte.