Beal leidt Wizards naar 2-0 voorsprong tegen Bulls

BannerPlayoffs

Bradley Beal stond er op het moment dat de Washington Wizards hem nodig hadden. De 20-jarige shooting guard scoorde negen van zijn 26 punten in de slotfase van het vierde kwart en de Wizards maakten een achterstand van tien punten op de Chicago Bulls goed met een 14-4 run. Nene scoorde zes van zijn zeventien punten in de verlenging en de Wizards nemen een 2-0 voorsprong in de play-offserie dankzij een 101-99 overwinning.

Joakim Noah ontving voor het duel de Defensive Player of the Year Award, maar de Wizards zijn niet onder de indruk van de verdedigende kwaliteiten van de Fransman. Zo scoort de ploeg in de play-offs gemiddeld 21 punten op een schotpercentage van 62,1 procent tegen Noah vergeleken met 12.5 punten en 38,6 procent in het reguliere seizoen.

D.J. Augustin scoorde 25 punten voor de Bulls, Taj Gibson en Joakim Noah waren respectievelijk goed voor 22 en 20 punten, maar de Bulls ondervinden zich nu in een lastig parket met een 2-0 achterstand en een serie die zich nu verplaatst naar D.C.