NFL Free Agency Headlines: 14 maart

Door

Op de eerste dag van free agency waren de Washington Redskins het meest actief, en hoe meer ik naar de contracten kijk, hoe meer ik het idee heb dat ze voor elke speler teveel hebben betaald. Dat is echter niet ongewoon voor de Redskins, dus we zullen gewoon afwachten hoe de desbetreffende spelers het komende seizoen op het veld presteren.

Te veel betalen voor wide receivers lijkt een trend te zijn dit jaar. Tegen de contractverlenging van Calvin Johnson (Zeven jaar, 132 miljoen dollar) valt niks in  te brengen aangezien hij de momenteel de beste receiver in de NFL is, maar de Jacksonville Jaguars lijken met wide receiver Laurent Robinson iets te veel geld uit de portemonnee te hebben getrokken. Hij mistte de afgelopen vier seizoenen 27 wedstrijden door blessures, en heeft maar één seizoen gehad waarin hij meer dan 50 passes ving. Om zo’n receiver een vijfjarig contract van 32,5 miljoen dollar met 14 miljoen gegarandeerd te geven lijkt enigszins wanhopig. In Dallas profiteerde hij van de aanwezigheid van Miles Austin en Dez Bryant, maar in Jacksonville lijkt hij de #1 receiver te gaan worden. Hij zal moeten bewijzen dat hij die verwachtingen waar kan maken.

Toch waren er ook enkele goede deals op de tweede dag van free agency. Defensive tackle Paul Soliai kon meer geld verdienen in Denver, maar besloot toch om een tweejarig contract te tekenen bij zijn oude team, de Miami Dolphins. Hij tekende in ruil voor een salaris van negen miljoen dollar per jaar. Running back Peyton Hillis keert terug naar de AFC West, en zal samen met Jamaal Charles een geweldig tandem gaan vormen bij de Kansas City Chiefs. Zijn contract is maar voor één jaar, maar met een salaris van drie miljoen dollar is het een erg goede deal voor de Chiefs.

De grote winnaars van woensdag waren cornerback Brandon Carr en guard Carl Nicks. De Dallas Cowboys lieten Carr niet vertrekken zonder contract, en hij zal de komende vijf jaar in Texas spelen voor een bedrag van 50,1 miljoen dollar. Nicks verhuist van de New Orleans Saints naar divisiegenoot Tampa Bay, en gaat daar 47,5 miljoen dollar over vijf seizoenen verdienen. Natuurlijk kunnen ook de teams beschouwd worden als de winnaars. Er was veel geld mee gemoeid, maar beide teams halen twee talentvolle spelers in huis waar ze de komende jaren op kunnen bouwen.

De Indianapolis Colts maken de transitie van een 4-3 naar een 3-4 defensie onder nieuwe hoofdcoach Chuck Pagano, en het vastleggen van defensive end Cory Redding is de eerste stap in de juiste richting van de beoogde transformatie. Redding speelde onder Pagano bij de Baltimore Ravens, en zal waarschijnlijk niet het laatste bekende gezicht zijn dat Pagano naar Indianapolis wil halen. Een driejarig contract voor 10,5 miljoen dollar is een goede deal voor het team.

Enkele contracten waar de bedragen nog niet van bekend zijn, en dus moeilijk geëvalueerd kunnen worden zijn die van quarterback Chad Henne,  offensive lineman Adam Snyder, offensive tackle Jared Gaither en fullback Le’Ron McClain. Henne tekent voor twee jaar bij de Jacksonville Jaguars en zal komende zomer het duel aangaan met Blaine Gabbert die in zijn eerste seizoen weinig indruk achterliet. Snyder tekent voor vijf seizoenen bij de Arizona Cardinals en Gaither voor vier bij de San Diego Chargers. Le’Ron McClain zal zich voor drie seizoenen aan de ‘Bolts’ binden.

Tot slot cornerback Richard Marshall. De veteraan kon terugkijken op een goed seizoen voor de Arizona Cardinals en accepteerde een aanbieding van de Miami Dolphins die op zoek waren naar extra hulp in de secondary. Een driejarig contract met een waarde van 16 miljoen, waarvan maar zes gegarandeerd, is een erg goede deal voor het team.

Voor de headlines van 13 maart: klik hier.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen