NBA Recap (46): Griffin met de dunk van het jaar

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 46.

San Antonio Spurs at Memphis Grizzlies 83-73

Matt Bonner scoorde 15 punten en Tim Duncan was goed voor 14 punten en de San Antonio Spurs boekten een knappe overwinning op bezoek bij de Memphis Grizzlies, de vierde nederlaag op rij voor Memphis. De starters van de Spurs waren dit keer uitgerust, want zij kwamen afgelopen zondag tegen Dallas niet in actie in het vierde kwart en de verlenging. Een statement van coach Greg Popovich.

Dallas Mavericks at Phoenix Suns 122-99

De Phoenix Suns speelden zonder spelverdeler Steve Nash en dat was te merken tegen de Dallas Mavericks. De titelverdediger waren aanvallend niet te stoppen en scoorden maar liefst 122 punten. Delonte West werd de topscorer met 25 punten. Vince Carter, die nog altijd betaald wordt door de Suns, scoorde 21 punten.

Portland Trail Blazers at Utah Jazz 89-93

Een 13-0 run in het vierde kwart bezorgden de Utah Jazz een 93-89 overwinning op de Portland Trail Blazers. Gordon Hayward begon de wedstrijd met 0 uit 8 van het veld, maar eindigde met 12 punten en maakte in de slotfase drie belangrijke vrije worpen. De Jazz hebben nu twaalf overwinning, waarvan tien in eigen huis. Portland heeft nu een 12-9 record in de Western Conference.

Oklahoma City Thunder at LA Clippers 100-112

Een absolute kraker van een wedstrijd. De Los Angeles Clippers brachten de Oklahoma City Thunder de vierde nederlaag van het seizoen toe. Chris Paul was goed voor 26 punten en 14 assists en Blake Griffin noteerde 22 punten, waaronder een monster dunk over Kendrick Perkins. Kijk en geniet!