NBA Recap (45): Sixers verslaan ook de Magic

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 45.

Orlando Magic at Philadelphia 76ers 69-74

De Philadelphia 76ers draaien bovenin mee in de Eastern Conference, maar de ploeg van coach Doug Collins heeft een relatief eenvoudig schema achter de rug. Nu komen de zware wedstrijden. De Sixers kenden één van hun mindere wedstrijden van het seizoen, maar wisten toch de Orlando Magic te verslaan. Andre Iguodala was goed voor 14 punten, 11 rebounds en 6 assists. Francisco Elson kwam niet in actie.

Chicago Bulls at Washington Wizards 98-88

Derrick Rose scoorde 35 punten in de overwinning tegen de Washington Wizards en spoelde daarmee de kater van de nederlaag in Miami weg. Rose speelde aggressief en maakte enkele onmogelijke scores, zag ook Wizards’ speler Trevor Brooker. De supporters in Washington begonnen zelfs ‘MVP’ te scanderen.

New Orleans Hornets at Miami Heat 95-109

Dwyane Wade en Lebron James scoorden beide 22 punten en de Miama Heat versloegen in eigen huis de New Orleans Hornets met 109-95. Mike Miller was goed voor 14 punten vanaf de bank en de Heat waren gedurende een run 954-23) in het tweede en derde kwart niet te stoppen door de Hornets.

Minnesota Timberwolves at Houston Rockets 120-108

Coach Rick Adelman keerde terug bij zijn oude club in Houston. De Minnesota Timberwolves versloegen de Rockets met 120-108 na een uitstekend derde kwart waar de T-Wolves maar liefst 42 punten scoorden. Michael Beasley noteerde 34 punten, Kevin Love was goed voor 29 punten en Ricky Rubio scoorde 18 punten en deelde 11 assists uit.

Detroit Pistons at Milwaukee Bucks 82-103

Scott Skiles houdt ervan om zijn spelers te prikkelen. Hij vindt dat Brandon Jennings nog geen All-Star is. “Daarvoor moet je in een team spelen met een winning record. We komen wel in de buurt”, aldus Skiles. Jennings scoorde 21 punten en de Bucks hadden geen moeite met de Detroit Pistons. De vierde overwinning in de laatste zes wedstrijden voor Milwaukee die nu een 9-11 record heeft in het oosten.