Blessurespook heeft Jason Kidd opnieuw te pakken

Door

Aan de waslijst van geblesseerde spelers komt maar geen einde. Mees recente slachtoffer van het killer NBA-schema (en te korte voorbereiding) is Jason Kidd. Naar verluidt  is de point guard van de Dallas Mavericks er zeker een week uit.

Kobe Bryant, Derrick Rose, Manu Ginobli, Carmelo Anthony en Dwayne Wade zijn enkele grote namen die met het blessurespook te maken hebben gehad of er nog altijd mee te maken hebben. Zondag moesten de Mavs, die  hiervoor al geen beroep konden doen op NBA Finals MVP Dirk Nowitzki, opnieuw J-Kidd missen. Eerder deze maand moest hij al vier wedstrijden laten lopen vanwege een blessure aan zijn onderrug.

De 38-jarige raakte vrijdag geblesseerd in de partij tegen Utah Jazz (116-1001 winst). Na iets meer dan twee minuten was het al gebeurd, toen hij een verdedigende actie maakte. Het probleem: zijn rechterkuit. Hierdoor kwam hij tegen Utah niet verder dan slechts 2,13 minuten. Zondag zat hij voor het eerst een volledige partij langs de kant.

,,Het voelde alsof ik een trap op mijn kuit kreeg”, vertelde Kidd zondag in de rust van het met 101-100 gewonnen duel tegen San Antonio Spurs. ,,Ik ben blij dat het slechts een verstuiking is.”

Hoewel Kidd zelf verklaarde zich goed te voelen, is de verwachting bij zijn coach Rick Carlisle dat zijn startende spelverdeler er zeker een week uit is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen