JT Daniels kent vliegende start als Georgia’s starting quarterback

Door

Eerst was het D’Wan Mathis, daarna heel lang Stetson Bennett en sinds afgelopen weekend JT Daniels. De USC transfer QB had moeite om fit te worden, maar kon afgelopen weekend vs Mississippi State dan eindelijk als starter zijn langverwachte debuut maken. En hoe: 28-38, 401 yards en 4 touchdowns. Georgia heeft de playoffs na twee nederlagen al uit zijn hoofd gezet, maar kan de komende anderhalf jaar met een gerust hart gaan slapen. Na een goeie defense heeft Georgia nu ook een prima offense, onder leiding van JT Daniels.


JT DANIELS IS HET ANTWOORD


Als dit seizoen één ding al bewezen heeft, is dat je een QB nooit op één wedstrijd moet analyseren. Vraag dit maar aan Mississippi State, afgelopen weekend de tegenstander van JT Daniels. Daar begon KJ Costello fantastisch vs LSU en zag hij eruit als een Heisman-kandidaat. We weten allemaal waar hij nu zit: op de bank.

Toch is de situatie van JT Daniels niet te vergelijken. Georgia heeft onder leiding van D’Wan Mathis (openingsduel en een deel van duel vs Florida) en Stetson Bennett vooral aanvallend gezien totaal geen indruk gemaakt. Het liep allemaal vrij stroef en er waren behoorlijk veel slordigheden, turnovers en interceptions zoals hieronder. Mede hierdoor kwam de defense meer onder druk en stonden ze vaker op het veld, wat leidt tot vermoeidheid.

Hoe anders was dit afgelopen weekend onder leiding van JT Daniels. Bij USC hadden we al uitgebreid kunnen zien hoe goed en getalenteerd Daniels is, maar hij besloot mensen die het vergeten waren er nog even vrolijk aan te herinneren. Het begon al met zijn eerste drive, waarin hij ster-receiver George Pickens twee keer vindt. Een keer met zijn allereerste pass, en een keer met een touchdown-pass on the move. Beide momenten (hieronder) lieten meteen zien waarom Daniels van de drie Georgia QB’s met afstand het meeste talent heeft.

Vervolgens begon Daniels echt in ritme te komen. Beginnend met deze heerlijke pass (zie hieronder) naar de receiver die nu al baby Odell Beckham Jr genoemd wordt: Jermaine Burton. Daniels stapt goed naar voren in de pocket, geeft de bal kracht en touch mee en weet hem precies op de plek te gooien waar de goeie coverage van Mississippi State geen enkele kans heeft. Een elite throw.

Het was niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat Daniels Burton wist te vinden. Burton ving acht ballen voor 197 yards en twee touchdowns, waaronder deze floater van Daniels hieronder. Deze bal moet zo geplaatst worden dat de linebacker (#40, rondom de ref) niet bij de bal kan en Burton zijn atletisch vermogen kan gebruiken om de bal te vangen. Deze skill heeft Heisman-kandidaat Kyle Trask zich ook als geen ander eigen gemaakt.

JT DIMES IN KWART DRIE EN VIER

De tweede TD-pass naar Burton was een combinatie van de juiste timing en kracht qua pass en de fantastische stop-and-go route van Burton. De verdediger kan na die stop-and-go Burton niet bijhouden, valt en heeft vervolgens dankzij de accurate pass van Daniels geen schijn van kans.

Tot slot nog even deze bal, zijn beste TD-pass van de vier die hij vs Mississippi State gooide. Kearis Jackson, onder leiding van Stetson Bennett de NR1 WR van Georgia, verslaat zijn tegenstander en Daniels maakt hier optimaal gebruik van.

Zo kende JT Daniels dus een uitstekend debuut voor de Bulldogs. Georgia gaat dit seizoen met al twee nederlagen op zak niet veel verder komend dan een NY6 bowl game, maar volgend jaar gaan de Bulldogs met hun recruiting class, de altijd goeie defense en het talent dat de offense ook volgend jaar zal hebben zeker weer meedoen om de playoffs. Voor dit seizoen wachten nog 2-6 South Carolina (week 13) en 0-7 Vanderbilt (week 14). Ideale wedstrijden dus voor Daniels om zich nog meer te bewijzen als de definitieve starting QB van de Bulldogs.

Photo: Dale Zanine-USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen