Patty Mills zes tot zeven maanden aan de kant

Door

San Antonio Spurs v Phoenix Suns

Volgens Australische media is Patty Mills er zes tot zeven maanden uit met een schouderblessure. De 25-jarige guard van de San Antonio Spurs hielp de ploeg ruim twee weken geleden nog aan het kampioenschap, ondanks dat hij het gehele seizoen met pijn speelde. Mills ondergaat in de komende dagen een operatie aan zijn rechterschouder en zal het WK basketball in Spanje met het nationale team van Australië aan zich voorbij moeten laten gaan.

De blessure komt op een slecht moment voor de kersverse kampioen. De verwachting was dat teams een flink pak geld op tafel zouden leggen voor Mills gezien zijn uitstekende optreden in de NBA Finals. Nu Mills een groot deel van het seizoen 2014-2015 mist, is de kans groter dat de Spurs hem een contract geven.

Mills scoorde zeventien punten van de bank tegen de Miami Heat in de beslissende vijfde wedstrijd van de NBA Finals. In de finale scoorde hij gemiddeld 10.2 punten met een schotpercentage van 54 procent, waaronder 57 procent driepunters. Een sterke verbetering vergeleken met de 2013 NBA Finals waarin Mills totaal veertien minuten in actie kwam over zeven wedstrijden tegen de Heat.

Spelers in de league leven mee met Mills:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen