NBA Recap (91): Jack schiet Hornets langs Mavs

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 91.

Memphis Grizzlies at Toronto Raptors 102-99

De Memphis Grizzlies voelen zich op hun gemak als zij spelen tegen de Toronto Raptors. Voor de zesde keer op rij wisten zij de Canadese ploeg te verslaan. Rudy Gay was goed voor 23 punten en 12 rebounds en Mike Conley en Marc Gasol noteerden beide 21 punten in de 102-99 overwinning. “Het grootste pluspunt is onze communicatie in de verdediging”, aldus Conley.

Milwaukee Bucks at Atlanta Hawks 94-99

Joe Johnson zat nog altijd aan de kant met een blessure en daar wisten de Milwaukee Bucks drie kwarten lang van te profiteren. In het vierde kwart namen de reservers van de Atlanta Hawks het over. De bank scoorde 32 van de 34 punten in de final period en dat bleek genoeg voor een 99-94 comeback win over de Bucks. Vladimir Radmonovic scoorde een belangrijke driepunter in de slotfase.

New Jersey Nets at Boston Celtics 94-107

Lekker zo’n avond waar bijna alles vanzelfsprekend gaat. Dat moeten de spelers van de Boston Celtics hebben gedacht na de 107-94 overwinning op de New Jersey Nets. Kevin Garnett was goed voor 20 punten en 10 rebounds, Rajon Rondo noteerde 14 punten en 13 assists en Paul Pierce scoorde 27 punten en deelde 8 assists uit. Brook Lopez scoorde 28 punten voor de Nets.

Chicago Bulls at Cleveland Cavaliers 112-91

Derrick Rose schakelde in het derde kwart over in beast mode door in die periode 10 van zijn 19 punten te scoren en 6 van zijn 9 assists uit te delen. De Cleveland Cavaliers stonden erbij en keken ernaar. Luol Deng hielp Rose met 24 punten en de Bulls boekten hun vijfde overwinning op rij met een 112-91 zege op de Cavaliers die 0-3 zijn na de All-Star break.

Dallas Mavericks at New Orleans Hornets 92-97

Dirk Nowitzki scoorde 19 punten, maar de Dallas Mavericks hadden in de slotfase geen antwoord op point guard Jarrett Jack van de New Orleans Hornets die de laatste zes punten scoorde met nog een minuut te gaan in de wedstrijd. De Hornets waren in eigen huis met 97-92 te sterk, de vierde nederlaag op rij overigens voor de Mavericks. Chris Kaman noteerde 20 punten en 13 rebounds.

Denver Nuggets at Houston Rockets 117-105

Ty Lawson scoorde 22 punten, pakte 7 rebounds en deelde 15 assists uit en de Denver Nuggets versloegen de Houston Rockets met 117-105. Arron Afflalo was goed voor 17 punten en swingman Kenneth Faried droeg zijn steentje bij met 16 punten en 11 rebounds. De Nuggets hebben nu een 20-17 record in de Western Conference. Kevin Martin scoorde 35 punten voor de Rockets.