NBA Recap: OKC wint & Kobe speelt alsnog

Door

Oklahoma City Thunder v Houston Rockets

Voor aanvang van het seizoen werd de selectie van de Oklahoma City Thunder omgeven met vraagtekens. Nu een derde van de reguliere seizoenswedstrijden zijn gespeeld, mag langzaamaan gevierd worden dat OKC echt terug is. De wedstrijd tegen de Denver Nuggets werd met 122-112 gewonnen, en Russell Westbrook vierde het feestje al voor aanvang van de wedstrijd.

Niet dat alles vreugde en jolijt is, overigens. Op Eerste Kerstdag verloor Oklahoma City van de wisselvallige Chicago Bulls, en ook vannacht stonden ze in de tweede helft op een achterstand van maar liefst elf punten. Een dunk van OKC-forward Enes Kanter bracht de beleving terug bij de thuisploeg, waarna het krachtsverschil te groot was.

Vanzelfsprekend waren Kevin Durant en Russell Westbrook de mannen die de scoringslijst aanvoerden. KD had 26 punten en 10 assists. Zijn ploeggenoot kwam met dertig punten, twaalf assists en negen rebounds een magere één assist te kort voor een triple-double. Bij de Nuggets leverde Kenneth Farried met 25 punten een uitstekende prestatie.

Naast de overwinning waren er nog wat historische aangelegenheden:
– Durant en Westbrook waren de eerste teamgenoten met minstens vijfentwintig punten en tien assists sinds 2 februari 1996, toen John Stockton en Karl Marlone tot eenzelfde huzarenstukje kwamen namens de Utah Jazz.
– Durant staat sinds gisteravond in de Top 100 van ‘Meest gescoorde punten aller tijden’. Met een dunk ging hij voorbij aan Andre Miller, die tot dan toe de nummer honderd was.

Kobe Bryant speelt
De Memphis Grizzlies maken een niet al te best seizoen door. De fysiek sterke mannen uit Tennessee stonden tot gisteravond op net zoveel gewonnen als verloren wedstrijden. Tot gisteravond inderdaad, want de Los Angeles Lakers verloren alweer hun zesentwintigste partij. Het werd in Memphis 112-96 voor de Grizzlies.

“Eerlijk gezegd zou ik niet spelen,” zei Kobe Bryant, die met knieklachten kampt. Maar The Black Mamba zag tot zijn blijdschap een enorme schare fans voor zijn hotel wachten terwijl naar de spelersbus liep. Dat bracht hem op andere gedachten. “Het idee om niet te spelen voelde zo slecht, dat ik er toch voor gegaan ben”, aldus ‘Vino’. Kobe eindigde met negentien punten (6-15), evenveel als Mike Conley van Memphis.

Voor alle fans die zich zorgen maken of Kobe een rustmoment inlast als hij naar hun arena komt is de 37-jarige guard duidelijk: “Ik zal zeker klaar zijn om te spelen. Alle steden waar we nog een keer naar toe gaan, zal ik gereed zijn om te gaan.”

Score Sheet
Los Angeles Lakers @ Memphis Grizzlies: 96-112
New York Knicks @ Boston Celtics: 91- 100
Denver Nuggets @ Oklahoma City Thunder 112-122
Portland Trail Blazers @ Sacramento Kings 98-94

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen