NBA Highlight Reel: Old man Carter, Rondo deelt kado’s uit

Door

Memphis Grizzlies Introduce Vince Carter

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Old man Carter
Die Vince Carter toch. Hij is met zijn 38 jaar een heuse NBA-bejaarde, maar dat neemt niet weg dat hij de jonge honden van de Lakers vannacht eventjes liet zien hoe je een bal dunkt. Old man Carter? Absoluut niet! We dachten even dat we vijftien jaar terug in de tijd waren. Young blood!

2. Rondo deelt kado’s uit
Rajon Rondo heeft na zijn verbale misstap van een paar wedstrijden geleden wat goed te maken. Misschien dat hij daarom vannacht zo gul was met zijn assists, waaronder dit absolute pareltje richting Rudy Gay, die de alley-oop weergaloos afmaakte. Circus Sacramento verloor evenwel van de Portland Trail Blazers met 98-94.

3. Boris Diaw is te dik
De San Antonio Spurs draaien goed, en dan is het makkelijk grappen maken. Tony Parker was er daarom als de kippen bij om zijn ploeggenoot en landgenoot Boris Diaw te plagen. Volgens Parker vindt coach Gregg Popovich Diaw namelijk te dik, en moet hij daarom zo vaak spelen. Diaw reageerde gevat: “Ik ben nog jong – ik word niet zo krakkemikkig oud als sommige anderen.”

4. Olynyk for three?!
Kelly Olynyk is een geval apart. Spierwit, paardenstaart en hij blesseerde Kevin Love met een worstelbeweging afgelopen seizoen. Maar hij kan meer dan je denkt. Driepunters schieten bijvoorbeeld. Ja, echt! Zou hij het voorbeeld van collega-bleekscheet en lange New York-man Kristaps Porzingis zijn gaan volgen? De Celtics wonnen het oostkustonderonsje overigens: 91-100.

5. C.J. ‘Clutch’ McCollum
Bij afwezigheid van Damian Lillard was C.J. McCollum vannacht dé man bij de Portland Trail Blazers. Met 35 punten, 11 rebounds en 9 assists was hij ongelofelijk dicht bij een triple-double, maar ook zonder die laatste double was hij extreem goed. En hij schoot de wedstrijd ook op slot dertig seconden voor het einde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen