Vikings laten geen spaan heel van Giants en spelen play-offs

Door

Chicago Bears v Minnesota Vikings

Zonder Odell Beckham Jr., die een schorsing moest uitzitten naar aanleiding van zijn wangedrag van vorige week, hadden de Giants geen schijn van kans tegen de ontketende Minnesota Vikings. In eigen huis gingen de bezoekers er met 49-17 aan en plaatsen de Vikes (10-5) zich voor de play-offs. Voor de Giants (6-9) betekent het het vierde achtereenvolgende seizoen waarin de play-offs niet bereikt worden.

Adrian Peterson, dit seizoen weer in genade aangenomen, was goed voor 104 rushing yards en een touchdown. Daarmee komt zijn totaal voor dit seizoen op 1418 yards met een gemiddelde van 4,6 yards per carry. Volgende week mag hij proberen dat gemiddelde nog iets aan te scherpen. Alleen in de seizoenen 2012 en 2008 kwam hij tot een hoger totaal aantal, dus dat Peterson terug van weg geweest is, mag wel gezegd worden. Met een beetje geluk worden dat meer dan 1500 yards over zestien wedstrijden. Volgende week nemen ze het in Green Bay op tegen de Packers en staat niets minder dan de NFC North titel op het spel.

Eli Manning gooide drie intercepties, waarvan één pick six door free safety Harrison Smith. Kicker Blair Walsh was goed voor vijf field goals.

Foto’s: Getty Images (archief)

 

1 Reactie
  1. JB 6 jaar ago

    Go Vikings!! En nu die kaaskoppen verslaan.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen