MNF – Kan Osweiler de Broncos naar essentiële winst leiden?

Door

Broncos-stadium

Monday Night Football – Preview – Bengals @ Broncos

Het is weer maandag en dat betekent Monday Night Football! De Denver Broncos nemen het in eigen huis op tegen de Cincinnati Bengals. Beide ploegen hebben 28 keer tegen elkaar gespeeld. De Broncos leiden de series met 19-9 en hebben vier van de laatste vijf ontmoetingen gewonnen.

De Bengals hebben, door het verlies van hun divisiegenoot de Pittsburgh Steelers, de divisietitel gepakt, zonder te spelen. In de AFC West van de Broncos is het ongekend spannend geworden. De Kansas City Chiefs wisten gister te winnen van de Cleveland Browns, waardoor winst voor de Broncos vanavond essentieel is, om de koppositie vast te houden. Kan de ‘onervaren’ Brock Osweiler de ploeg uit Denver naar de divisietitel leiden of weten de Bengals het feestje te verstoren?

Belangen AFC South

Voor de Houston Texans is de wedstrijd van vanavond van groot belang. Een overwinning van de Bengals betekent namelijk dat zij direct gekwalificeerd zijn voor de play-offs, omdat hun ‘strength of play’ dan in het voordeel is, ten opzichte van hun divisiegenoot de Indianapolis Colts. Winnen de Bengals niet, dan moeten de Texans waarschijnlijk nog winnen volgende week.

Bengals at Broncos

Osweilers’ moment

Vanavond zal Brock Osweiler (1436yds, 8TDs, 4INTs) wederom starten in plaats van de geblesseerde Peyton Manning. Dit zal zijn zesde start van het seizoen worden. Hij wist zijn eerste drie wedstrijden knap te winnen, maar zijn laatste twee optredens waren teleurstellend en gingen verloren. Hij zal vanavond moeten laten zien dat hij dé franchise quarterback voor de toekomst is in Denver, door de divisietitel binnen te halen. Zeker omdat Peyton volgende week weer lijkt te kunnen spelen. Maar kan Osweiler met de druk omgaan?

De Broncos hebben een bovengemiddelde aanval en met Peyton als quarterback, een hele goede zelfs. De aanval mist vooral onder Osweiler vaak het verrassingselement. Ze hebben met Demaryius Thomas (1128yds, 5TDs) en Emmanuel Sanders (969yds, 5TDs) twee top receivers, die bijna elke wedstrijd goede cijfers noteren, maar daarachter is vaak te magertjes. Het neerzetten van een goede run game en het gebruiken van de tight ends zal de sleutel worden voor aanvallend succes vanavond, maar lukt dit tegen deze gretige defensie?

Versterkingen

De top defensie van de Broncos wordt vanavond waarschijnlijk weer wat sterker dan de laatste weken, met de terugkeer van safeties T.J. Ward (2 sacks, 2FF) en Darian Stewart (1INT, 1FF) Beide heren staan ondanks hun blessures nog steeds in de top-5 van hun team in het aantal tackles. Dit geeft aan hoe belangrijk ze zijn voor dit team. Ze hoeven zich gelukkig in ieder geval niet druk te maken over de gevaarlijke scorende tight end Tyler Eifert (12TDs), maar om de rookie Tyler Kroft, die zijn eerste touchdown van het seizoen vorige week wist te noteren voor de Bengals.

Het meest gevreesde element van de Broncos defensie is toch wel de pass rush, onder leiding van Von Miller (10 sacks, 4FF). De laatstgenoemde vormt samen met DeMarcus Ware (6,5 sack, 1FF), Shaquil Barrett (5,5 sacks, 3 FF) en rookie Shane Ray (4 sacks), de gevaarlijkste pass rush eenheid van de NFL. Zij zullen de onervaren quarterback van de Bengals helemaal dol willen draaien, door hem elke snap onder hoge druk te zetten. Kan de defensie, zoals zo vaak dit seizoen, de ploeg bij de hand nemen naar de overwinning?

OsweilerMississippi State v Alabama

Tweede start

Vanavond zal rookie quarterback AJ McCarron voor de tweede keer starten in plaats van Andy Dalton, die nog  te veel last heeft van zijn duim. Vorige week maakte hij, zonder indruk te maken, zijn debuut tegen de zwakke 49ers (15/21, 192yds, 1TD). Vanavond zal hij wél een top verdediging  tegenover zich hebben, die hem van alle kanten zullen aanvallen en hem zullen intimideren. Is de jonge McCarron voldoende opgewassen tegen dit verdedigende geweld?

Om de druk van McCarron een beetje af te halen, zullen de Bengals zwaar gaan leunen op de running game, die vorige week nauwelijks in het stuk voorkwam. Giovani Bernard (680yds, 2TDs) en Jeremy Hill (635yds, 10TDs) zullen, in combinatie met de offensive line alles uit de kast moeten halen, anders wordt het een lange avond voor McCarron. De rookie quarterback heeft, ondanks het gemis van tight end Tyler Eifert (12TDs), nog steeds een arsenaal aan wapens tot zijn beschikking in A.J. Green (1206yds, 8TDs), Marvin Jones (745yds, 4TDs) en Mohamed Sanu, maar heeft hij ook de capaciteit om deze in stelling te brengen onder grote druk van de gevreesde pass rush van de Broncos?

Gretigheid

Net als bij de Broncos, is de verdediging ook regelmatig bepalend bij de Bengals. De defensie heeft 19 intercepties totaal en staat daarmee derde in de NFL. Safety Reggie Nelson leidt het team met maar liefst acht intercepties! Er zal van hem en zijn secondary veel gevraagd worden om de ploeg in de wedstrijd te houden, met een naar verwachtingen moeizame eigen aanval. De corners Adam Jones en Dre Kirkpatrick zullen top moeten zijn vanavond, om de twee elite receivers van de Broncos in toom te houden.

Naast intercepties verzamelen de Bengals ook sacks (38). Met defensive tackle Geno Atkins (10,5 sack) en defensive end Carlos Dunlap (10,5 sack) hebben ze twee beulen. die bijna niet te stoppen zijn voor de offensive line van de tegenstander. Atkins werd met zijn goede prestatie dit seizoen beloond met alweer zijn vierde uitverkiezing voor de Pro Bowl en gek genoeg werd Dunlap niet verkozen. De laatstgenoemde zal hierdoor gebrand zijn, om het publiek te laten zien, dat hij daar wel thuis hoort. Broncos’ Brock Osweiler heeft moeite met scoren in de tweede helft mede door de druk, kan de defensie van de Bengals ervoor zorgen dat hij ook stil blijft in het eerste bedrijf?

Atkins dunlap

Prognose

Door de kwaliteit van beide verdedigingen en het feit dat beide teams hun back-up quarterback hebben opgesteld, zal ervoor zorgen dat er niet veel gescoord gaat worden. Het thuisvoordeel, de iets meer ervaren Brock Osweiler en de sterkere defensie, zullen de Broncos voorbij de Bengals helpen.

Voorspelling: Broncos winnen met 20-12

Ook leuk om te lezen