COLUMN: I like Big Ben

Door

Ik moet een bekentenis doen. Er is een man in de NFL waar ik wel eens over fantaseer. Zonder dat ik het echt door heb, droom ik dan een paar minuten weg en beleef ik de meest bizarre avonturen met deze superster. Even voor de duidelijkheid: het zijn geen seksuele fantasieën, net als deze Amerikaan val ook ik op mooie vrouwen, maar het zijn enorme belevenissen.

Mijn nieuwe beste vriend in mijn dromen is de quarterback van de Pittsburgh Steelers, Ben Roethlisberger. 1.96 met lang, 110 kilo schoon aan de haak, een boom van een vent waar je echt letterlijk en figuurlijk niet omheen kan. Big Ben was dan ook al snel zijn bijnaam in Amerika.

Het lijkt mij alleen al geweldig om naast Big Ben door de straten van mijn woonplaats te lopen. Ik ben zelf behoorlijk klein en niet echt een opvallende verschijning, dus Ben zou dat dan mooi compenseren. Samen zouden we mijn voormalige studentenkroeg ingaan, ik als eerste naar binnen, gevolgd door Ben. De hele zaak valt stil. Mensen laten hun glazen vallen, de muziekinstallatie begeeft het gelijk en de uitsmijter springt huilend op zijn fiets en spurt naar zijn moeder. Big Ben bestelt vriendelijk twee Budweiser en de barkeeper moet dan met trillende stem antwoorden dat ze alleen maar Amstel hebben. Ben gromt en knikt. Dat moet dan maar. Hij legt een briefje van honderd dollar op de bar, dat de Amsterdamse barman snel accepteert en tussen de euro’s in de kassa legt.

Ben Roethlisberger is een fenomeen. Inmiddels 28 jaar oud en tweevoudig winnaar van de Superbowl. Gezegend met een gouden arm maakte hij na zijn debuut in de NFL al snel naam en faam en in zijn tweede seizoen pakte hij met de Steelers al de hoogste prijs. Natuurlijk is Big Ben ook multimiljonair. Van onbesproken gedrag is hij niet, integendeel. Al het vroege succes is hem volgens velen naar het hoofd gestegen. Het bekende verhaal eigenlijk. Jonge kerel verdient veel geld, en verliest de realiteit uit het oog. Ben is lang niet bij iedereen populair in Amerika. You like him, or you don’t. Er is geen grijze middenweg.

Meerdere malen werd Ben beschuldigd van aanranding of verkrachting. In 2009 zou Roethlisberger met de smoes dat zijn televisie kapot was een vrouw naar zijn hotelkamer hebben gelokt, om haar vervolgens als een ervaren NFL-verdediger ook in die kamer te houden. De beschuldiging die een jaar later kwam was nog erger en ging over eventuele verkrachting. Een vrouw claimde dat Roethlisberger haar dronken had gevoerd met diverse shots, waarna in een badkamer tegen haar zin in seks volgde. Een leger van advocaten werd ingezet, in beide zaken werd Roethlisberger niet vervolgd. Het leverde hem wel een rol op in South Park, waar de quarterback op hilarische wijze werd neergezet als afkickend seksverslaafde.

Naast de bovengenoemde zaken zat Roethlisberger met een verlopen rijbewijs en zonder helm eens op een prachtige grote motor, die in botsing kwam waarna Big Ben over zijn stuur geslingerd werd, neerkwam op de motorkap van een auto en behoorlijk gewond raakte.

Telkens als ik dat verhaal lees, zie ik het beeld voor me dat Ben op de auto klapt. In mijn dromen zie ik Ben dan opstaan, stof van zijn broek en schouders afslaan terwijl er van de auto niks meer over is.

De eerste wedstrijden van het huidige seizoen moest Ben missen vanwege een schorsing. Ondanks de vrijspraak in alle rechtzaken, moet je je volgens de NFL wel een beetje goed en verantwoordelijk gedragen als idool: de NFL personal conduct policy. Het heeft uiteindelijk voor de Steelers en Ben weinig uitgemaakt, zij zijn een zege verwijderd van de volgende Super Bowl kraker. Ik tik Big Ben nog maar eens in op youtube en kom een filmpje tegen, waar hij het opneemt in een tv-show tegen basketballer Shaquille O’Neal. Moet je zien! Daarna zie ik David Letterman de baard van Big Ben afscheren, een dag na de laatste gewonnen Superbowl. Big Ben is een man met vele gezichten. En ondanks de zaken die niet door de beugel kunnen: I like him.

Jeroen Elshoff is voetbalcommentator bij NOS Studio Sport, geen kenner maar wel liefhebber van de NFL. Hij laat op geheel eigen wijze zijn licht schijnen op zaken die hij interessant, leuk, aardig of vermeldingswaardig vindt.

Foto: nflpassers.com

1 Reactie
  1. Martin 13 jaar ago

    Mooi stuk!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen