Andy Dalton schenkt San Diego Chargers overwinning

Wild Card Playoffs - San Diego Chargers v Cincinnati Bengals
De San Diego Chargers hebben in de derde playoff wedstrijd van dit Wild-Card weekend de Cincinnati Bengals verslagen. Het was Andy Dalton, quarterback van de Bengals, die met een fumble en twee interceptions de Chargers aan de overwinning hielp. San Diego profiteerde maar al te graag en bepaalden de einduitslag op 27-10.

Matige wedstrijd

Het was wellicht de minst interessante wedstrijd tot nu waarbij beide teams niet tot écht grote daden kwamen. San Diego opende de score in het eerste kwart met een touchdown van Danny Woodhead, waarna de Bengals in het tweede kwart terugkwamen met een touchdown en een fieldgoal. Zo werd de ruststand bepaald op 7-10.

Daltonint1

In de tweede helft was het all Chargers. De Bengals speelden nog steeds een redelijk aanvallend spel, maar door drie fouten van Andy Dalton, een fumble en twee interceptions, konden zij geen vuist maken. Een 58 yard td-run van Ronnie Brown besliste de wedstrijd op 27-10.

ronniie2

Divisional round

Door de winst van de Chargers is het speelschema voor de AFC van volgend weekend bekend. In de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) zullen de Indianapolis Colts het opnemen tegen de New England Patriots. De avond erop reden de Chargers aan tegen een van de topfavorieten voor de eindzege, de Denver Broncos.

Toch is het niet hopeloos voor de Chargers. Eerder dit seizoen wonnen zij nog van de Broncos. Op 12 december werd het in Denver 27-20 voor San Diego. Overigens wonnen ook de Colts en de Patriots van de Broncos, die in totaal slechts drie wedstrijden verloren.