49ers winnen in ijskoud Green Bay

Wild Card Playoffs - San Francisco 49ers v Green Bay PackersHet was vooraf een mooi affiche onder zware omstandigheden. De wedstrijd kende uiteindelijk een paar stroeve periodes, maar was spannend tot het einde. De Green Bay Packers hadden grote moeite in de wedstrijd te komen, maar door falen in de redzone werd nooit een beslissend gat gecreëerd in de score door de San Francisco 49ers. De omstandigheden op Lambeau Field waren zwaar. De gemeten temperatuur lag rond de -15 en de gevoelstemperatuur nog zo’n tien graden lager. Ondanks het dorre droge turf was het harde veld goed te bespelen en leken beide teams op het oog weinig last te hebben van het extreem koude weer. Kaepernick speelde zelfs zonder lange mouwen.

Redzone missers
Al aan het begin van de wedstrijd hadden de 49ers afstand kunnen nemen van de Packers die er aanvallend niet aan te pas kwamen. Er werd geen enkele first down gepakt door Rodgers en zijn aanval en San Francisco verscheen twee maal in de redzone. Wat veertien punten hadden kunnen zijn werden er uiteindelijk slechts zes. Phil Dawson zorgde met twee rake field goals voor een magere voorsprong. Al snel werd duidelijk dat de gemiste kansen in het eerste kwart erg duur waren. 49ers quarterback Colin Kaepernick gooide een interceptie en dat gaf zijn collega aan de andere kant, Aaron Rodgers, de mogelijkheid beter in zijn spel te komen. Een korte pass op wide receiver Jordy Nelson bleek uiteindelijk goed voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Het antwoord van de 49ers liet echter niet lang op zich wachten. Frank Gore scoorde voor de vierde maal op rij tegen Packers.

Spannend tot het einde
Wild Card Playoffs - San Francisco 49ers v Green Bay PackersDe toch enigszins stroeve eerste helft werd gevolgd door een derde kwart zonder punten. In de defensie van de Packers vielen de spelers ondertussen bij bosjes neer en moesten enkele bepalende sleutelspelers, waaronder Sam Shields (foto), geblesseerd naar de kleedkamer worden gereden. Rodgers kwam ondertussen steeds beter in zijn spel met een uitstekende drive aan het begin van het vierde kwart, afgesloten met een 1-yard rushing touchdown door fullback John Kuhn. Ook nu wist Kaepernick terug te slaan met eindelijk weer eens succes in de end zone. Een prachtige 28-yard pass op de immer betrouwbare tight end Vernon Davis was goed voor een 20-17 voorsprong. De gelijkmakende field goal kwam zo’n vijf minuten voor tijd wat San Francisco de mogelijkheid bood met goed klokmanagement in prima field goal positie te komen. Dat deden de 49ers met verve en professionaliteit. Met name Kaepernick zelf zorgde met aantal indrukwekkende runs voor de broodnodige meters. Hij eindigde uiteindelijk op 98 rushing yards (na zeven pogingen). Voor Dawson was het met nog drie seconden op de klok een ‘koud’ kunstje zijn team naar Charlotte te schieten. Vanwege de gepaste woordspeling laat ik deze zin staan. De poging werd namelijk nog bijna geblokt door Davon House die wel offside was.

49ers @ Panthers

Met deze nederlaag voor Green Bay nemen we voor een lange tijd weer afscheid van elite quarterback Aaron Rodgers. Hoe goed hij is op 4th down bewijst het volgende gifje: AR

Foto’s: Getty Images