MNF: winst Jets, Rams na meltdown Stafford, Carr

Door

Na een prachtig openingsweekend van de NFL kregen we Monday Night Football nog twee mooie duels te zien. De New York Jets leken na een valse start opnieuw te moeten lijden, maar Sam Darnold en de Jets-defense vochten zich knap terug tegen de dramatische Detroit Lions: 48-17. De LA Rams bleken in de afsluiter van week 1 te sterk voor de Oakland Raiders: 33-13.


JETS: JUST ENDED THE SUFFERING?


Een bijzondere start voor de New York Jets aan dit NFL-seizoen. Letterlijk, want bij de eerste snap leverde de nieuwe quarterback Sam Darnold de bal meteen in voor een pick six.

De die hard Jets-fans zullen meteen weer gedacht hebben aan een seizoen lang lijden, maar hun ploeg knokte zich geweldig terug tegen de Detroit Lions. Na vooral een uitstekend derde kwart stond er een onwaarschijnlijke 48-17 score op het bord in Detroit. De rookie quarterback had na de pick six een keurige 16/20 voor 198 yards en 2 touchdowns achter zijn naam staan.

Darnold’s opponent Matthew Stafford beleefde pas echt een nachtmerrie tijdens de season opener in Detroit. De quarterback kreeg niet de verwachte hulp van de running game en had een dramatische dag met vier intercepties. Vooral Darron Lee was een plaag voor Lions en bekroonde zijn optreden ook met een touchdown.

Een onverwachte blow-out dus voor de New York Jets en een valse start voor de Detroit Lions onder voormalig Patriots DC Matt Patricia.


RAMS LAAT LANGS RAIDERS NA MELTDOWN CARR


Ook in Oakland ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Daar zag het lang niet naar uit want de Raiders boden vooral in de eerste helft uitstekend partij tegen NFC-favoriet LA Rams. Het team van Jon Gruden stond zelfs voor in de eerste helft na een ouderwetse ‘Beast Mode’ touchdown.

De Raiders verloren het momentum toen een pass richting Jared Cook werd onderschept in de endzone. Bij een touchdown was de score richting 17-7 gegaan (met PAT). Nu bleven de twee teams dicht bij elkaar liggen tot het einde van het derde kwart. Na een goede drive van LA Rams en een score van Cooper Kupp kwamen de Raiders op achterstand en dat bleek fataal.

Derek Carr forceerde in het vierde kwart en gooide op cruciale momenten nog twee intercepties. Bij beide onderschepte passes kon alleen met de beschuldigende vinger naar Carr worden gewezen. Een complete meltdown van de quarterback. Marcus Peters (wie anders?) profiteerde optimaal en besliste de wedstrijd met een pick six: 33-13.

Coverfoto: abc7ny.com

Ook leuk om te lezen