NBA 30-in-30 | Detroit Pistons: ‘Welcome to Motor City’

Door

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de twaalfde editie kijken we naar het team uit de Motor City: de Detroit Pistons 


NBA DRAFT


Wie gaat zoeken naar de picks van de Detroit Pistons in 2018, heeft even geduld nodig. In de eerste ronde van de draft komen de Pistons niet voor. Op nummer 42 vinden we de Pistons namelijk pas terug. Bij de trade van superster Blake Griffin werd namelijk ook de first round pick van 2018 betrokken, die naar de Clippers ging. Het team van nieuwbakken coach Dwane Casey koos op plaats 42 voor shooting guard Bruce Brown. Daarnaast wisten de Pistons shooting guard Khyri Thomas, die als nummer 38 werd gekozen door de Philadelphia 76ers, te bemachtigen in ruil voor twee toekomstige second round picks.

Bruce Brown is een shooting guard van 1.96 meter, die zich op alle fronten laat zien op het scorebord. Door de blessure van Luke Kennard moest Brown, afkomstig van Miami, tijdens de Summer League al veel verantwoordelijkheid dragen. Hij liet in Las Vegas veel goede dingen zien, maar zijn schot lijkt nog beter te moeten. Het hoogtepunt voor Brown in de Summer League was de wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves, waarin hij 15 punten scoorde, 11 rebounds pakte en nog eens zes assists gaf. Khyri Thomas speelde zijn college-periode bij Creighton en is 1.91 meter lang. Hij valt vooral op door zijn wingspan van 2 meter 10.

Khyri Thomas is een typische two-way guard. Hij is in staat een-op-een te verdedigen en met zijn goede schot aanvallend bij te dragen. Het grootste vraagteken bij Thomas is echter of hij zijn balbehandeling kan verbeteren. Hij staat bekend als iemand die weinig zelf creëert, door zijn gebrekkige ballhandles.


FREE AGENCY


De belangrijkste move voor de Detroit Pistons vond vanzelfsprekend al in februari plaats. Blake Griffin werd in een omvangrijke trade gehaald van de Los Angeles Clippers. Verder hebben de Pistons vooral ervaring aan het roster toegevoegd tijdens free agency. De 34-jarige center Zaza Pachulia komt over van de Golden State Warriors, waar hij de afgelopen twee seizoenen een ring wist te balen. Daarnaast kwam José Calderon over van de Cleveland Cavaliers. De 36-jarige point guard zal waarschijnlijk ook bij de Pistons tweede viool gaan spelen, achter Reggie Jackson.

Daar tegenover gingen er weinig tot geen bepalende krachten weg. Met Anthony Tolliver neemt het team afscheid van een ervaren kracht, maar voor de rest staat de kern van vorig jaar er dus nog steeds.


DEPTH CHART


De frontcourt bij de Detroit Pistons springt direct in het oog. Andre Drummond en Blake Griffin hebben een half seizoen gehad om aan elkaar te wennen, sinds Griffin de overstap maakte van de Clippers naar de Pistons in februari dit jaar. Zij zijn dan ook meteen de sterspelers van dit team. Stanley Johnson zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk de startende small forward zijn. Op die positie maakt rookie Thomas nog kans op een aantal minuten vanaf de bank, al zullen dat er waarschijnlijk niet veel zijn aangezien Glenn Robinson – die ook op die positie uit de voeten kan – voor twee jaar heeft getekend in Detroit..

Daarentegen zal de andere rookie, Bruce Brown, het nog lastig krijgen om zijn minuten te gaan maken als shooting guard. De concurrentie op zijn positie is met starter Reggie Bullock en wissels Langston Galloway en Luke Kennard een stuk heviger. Brown zal zich voornamelijk op zijn technische en fysieke ontwikkeling gaan focussen om eventueel later meer in beeld te komen. De plaats op point guard dit seizoen zal voornamelijk worden ingevuld door Reggie Jackson, die José Calderon en Ish Smith als stand-in zal hebben.


CONCLUSIE


Afgelopen seizoen eindigden de Detroit Pistons met een negende plaats net onder de streep voor de play-offs. Nu Blake Griffin een half jaar de tijd heeft gehad om zich aan te passen in Detroit, moeten de Pistons de play-offs dit jaar wel gaan halen. Daarnaast hebben de Pistons coach of the year Dwane Casey aangesteld, die moest vertrekken bij de Toronto Raptors.  Afgelopen seizoen was hun record van 39-43 niet voldoende. Dit jaar is onze verwachting dat er minder overwinningen in het oosten nodig zijn om postseason te halen.

Voorspelling: 41-41

Coverfoto: Keith Allison

Ook leuk om te lezen