Grizzlies dankzij enorme comeback langs Dallas

1recap1

Dallas Mavericks @ Memphis Grizzlies, 84-90.

Er was een evenaring van de grootste comeback in de historie van de club voor nodig, maar de Grizzlies pakten wel gewoon hun achtste zege op een rij. In het eigen FedExForum startte Memphis zeer matig. Dallas wist in het eerste kwart maar liefst 38 punten te scoren en bouwde in het tweede kwart een voorsprong op van 25 punten. Maar dankzij een opleving bij Memphis vlak voor de pauze en een 20-0 run meteen na rust was er plots niets meer over van die riante voorspong. De Grizzlies liepen vervolgens uit en wisten net als in mei 2002, uit bij Portland, wederom met de zege aan de haal te gaan na een achterstand van 25 punten. Zach Randolph voerde de Grizzlies aan met 22 punten en 10 rebounds, Marc Gasol kwam tot 20 punten. Sinds het vertrek van topscorer Rudy Gay naar Toronto eind januari hebben de Grizzlies negen van de twaalf wedstrijden gewonnen. Morgen is de kraker tegen de Heat, de nummer één van de Eastern Conference. Memhis staat vierde in de Western Conference.

Voor Dallas was het alweer de derde nederlaag op een rij. Shawn Marion werd topscorer met 16 punten, Dirk Nowitzki bleef steken op tien punten. Dallas staat elfde in de Western Conference (vijf duels achter de als achtste gerangschikte Rockets) en een play-off-plek lijkt steeds verder uit het zicht te raken.

Phoenix Suns @ San Antonio Spurs, 105-101 OT.

Een zeldzaam verlies voor San Antonio, dat zijn eerste thuisnederlaag leed in 19 wedstrijden. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Spurs, die aan het begin van het vierde kwart een voorsprong hadden opgebouwd van elf punten. Maar dankzij een ontketende Jermaine O’Neal, die voor de Suns maar liefst 13 van zijn 22 punten in het vierde kwart noteerde, kon Phoenix terugkomen en een verlenging afdwingen. De Suns waren tijdens de verlenging de betere ploeg en wonnen daardoor voor het eerst in acht wedstrijden weer eens in San Antonio. MVP-kandidaat Tony Parker, die er zondag uit bij de Suns niet bij was met armklachten, eindigde met 22 punten en acht assists voor de Spurs.

Denver Nuggets @ Portland Trail Blazers, 111-109.

Een zwaarbevochten uitzege voor de Nuggets, die hun derde duel op een rij wonnen en ook voor het eerst in zeven wedstrijden weer eens wisten te winnen in Portland. Andre Miller maakte tegen zijn oude ploeg de beslissende lay-up met nog iets minder dan een halve minuut te gaan. Ty Lawson en Andre Iguodala speelden allebei een uitstekende wedstrijd met respectievelijk 30 en 29 punten. Damian Lillard was op schot bij de Blazers met 26 punten, J.J. Hickson noteerde zijn 31ste double-double van het seizoen met 18 punten en 14 rebounds. De Trail Blazers blijven op de tiende plaats in de Western Conference staan (vier duels achter Houston), maar mogen dit soort wedstrijden niet meer verliezen als ze nog kans willen maken op de play-offs.

Atlanta Hawks @ Utah Jazz, 102-91.

De Hawks boekten vannacht in Utah hun vierde overwinning op een rij. Al Horford was op dreef en leverde de beste prestatie van zijn carrière met 34 punten en hij voegde daar ook nog 15 rebounds aan toe. Horford scoorde 16 van zijn 34 punten in het vierde kwart. Josh Smith was ook belangrijk voor Atlanta met 24 punten en 14 rebounds. Het was alweer de derde achtereenvolgende nederlaag voor de Jazz, die nu nog zevende in de Western Conference staan maar wel moeten gaan oppassen dat ze hun play-off-plek niet kwijtraken. Het verschil met de als negende gerangschikte Lakers is nog maar drie duels. Al Jefferson werd topscorer bij Utah met 26 punten.

Detroit Pistons @ Washington Wizards, 96-95.

Brandon Knight keerde terug bij de Pistons en hoe. De point guard van Detroit, die vanwege een knieblessure drie duels moest missen, noteerde een carrièrehoog 32 punten. Greg Monroe scoorde 26 punten en voegde daar nog 11 rebounds aan toe. Jose Calderon eindigde met 18 assists voor de Pistons, die nu 14 van de laatste 16 onderlinge ontmoetingen met Washington hebben gewonnen. Trevor Ariza voerde de Wizards aan met 22 punten, maar hij kon niet voorkomen dat Washington slechts zijn derde nederlaag leed in de laatste dertien thuisduels.