NBA zegt ja tegen huwelijksgasten Bosh

Door

Na een jaar werken, heb je eindelijk vrijaf. Precies in de zomermaanden. Dan woon je ook nog eens in een plaats waar de zon graag en vaak komt. Je besluit dan deze periode te gebruiken om een knallend huwelijksfeest te vieren op South Beach. Naast je vrienden nodig je ook collega’s en mensen van het bedrijf uit. Zo hoort het, toch?

En daar zou het fout kunnen gaan voor Chris Bosh. Volgens de South Florida SunSentinel stapt de 27-jarige power forward van de Miami Heat eind deze maand in het huwelijksbootje met Adrienne Williams.

Maar nu de cao-onderhandelingen tussen eigenaren, league en spelers zijn spaak gelopen, en de lockout officieel is, kan dit feit wel eens gevolgen hebben voor de gastenlijst van de tortelduifjes. Lege stoelen liggen in het verschiet.

Tijdens een lockout geldt een no-contact rule. Zolang er geen nieuwe CBA (collective bargaining agreement) mogen de basketballers geen contact hebben met hun collega’s, coaches, franchise-officials en general managers. Wie de regels overtreedt, wordt geraakt in zijn portemonnee.

,,Er zijn uitzonderingen op deze regel”, gaf Tim Frank, woordvoerder van de NBA, aan. ,,Dan gaat het om speciale gevallen of ongewone omstandigheden.”

Blijkbaar valt de bruiloft van Bosh in deze buitencategorie. De soep wordt blijkbaar niet zo heet gegeten, want iets later zegt Frank: ,,In dit geval hoeven we niet zo algemeen te zijn. We staan toe dat zij het huwelijk mogen bezoeken.”

Overigens is het nog maar de vraag of Bosh en Williams later in juli elkaar inderdaad het ja-woord geven. Volgens vele Amerikaanse Evert Santegoedjes is het tweetal al in de echt verbonden. De roddelkoningen beweren dat er al een huwelijksvoltrekking is geweest vlak voor de playoffs. Bosh heeft dat altijd ontkend.

Hoe dan ook; al gaat het om een casus dan toont deze situatie wel aan hoe idioot de gevolgen van een lockout kunnen zijn. Naast financiële gevolgen, want de geldkraan is dichtgedraaid, zitten er ook sociale consequenties aan.

Foto: i64.photobucket.com

Ook leuk om te lezen