Suns verslaan Rockets en houden hoop op playoffs

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

De Phoenix Suns versloegen afgelopen vrijdag in de Houston Rockets hun directe concurrent en doen weer volop mee in de race om de achtste plaats in de Western Conference. De achterstand bedraagt nu slechts één wedstrijd. De Poolse center Marcin Gortat scoorde 20 punten en pakte 15 rebounds in de 112-105 overwinning, mede dankzij wat harde woorden in de rust van coach Alvin Gentry.

De Rockets hadden na twee kwarten een voorsprong van vier punten en Gortat’s directe tegenstander, Marcus Camby, noteerde 18 rebounds. Gentry stormde de kleedkamer binnen en botvierde zijn frustraties af op Gortat. “Als een speler 18 rebounds kan pakken, dan doet hier iemand niet zijn werk.” Gortat en de Suns speelden in de tweede helft met meer energie en outscored Houston in het derde kwart (30-14).

Steve Nash eindigde de wedstrijd met 18 punten en 10 assists. Collega point guard Goran Dragic scoorde 22 punten voor de Rockets en deelde 7 assists uit. Suns’ Grant Hill keerde voor het eerst sinds 30 maart terug op het veld na een operatie aan de rechterknie. Hill was goed voor vier punten en zes rebounds.