MLS Recap (11): Galaxy hard onderuit tegen New England

New England Revolution heeft de goede lijn doorgetrokken. Vorige week was de ploeg thuis te sterk voor de Portland Timbers, vannacht bleek Galaxy een gewillig slachtoffer: 1-3. De thuisploeg stond na dertien minuten al op een ruime achterstand door goals van Rowe en Tierney. In de tweede helft scoorde Sene de beslissende derde, nog voordat Robbie Keane wat terugdeed.

Galaxy begon goed aan de wedstrijd, met een grote kans voor Keane als gevolg. Aan de andere kant was het vervolgens snel raak. Joseph zette vanaf links voor, waarna Rowe eerst nog keeper Saunders op zijn weg vond. In tweede instantie ramde Rowe de bal hard in het dak van het doel.

Amper drie minuten later zat New England op rozen. Na een lange, goedlopende aanval was het Tierney die keurig afrondde met een schot in de korte hoek. Galaxy kwam aan de andere kant niet verder dan een schot van David Beckham. In de rust greep trainer Bruce Arena dan ook in met een paar wissels om de achterstand ongedaan te maken.

Maar, het mocht niet baten voor LA. De ploeg kwam niet tot goede aanvallen en via Sene kwam de bezoekende ploeg zelfs op een marge van drie. Na een goede voorzet van Ryan Guy knikte de aanvaller, die vorige week de enige goal maakte, knap raak.

Galaxy probeerde het nog wel in de slotfase en dat had een klein succesje in de vorm van een goal van Robbie Keane. De Ier speelde de complete verdediging uit met een mooie schijnbeweging  en scoorde beheerst. Tot een aansluitingstreffer en de gelijkmaker kwam de ploeg echter geen moment meer.