MLS Recap: San Jose verslaat Galaxy na knappe comeback

Het was een spectaculaire wedstrijd gisteren in het Stanford Stadium van de San Jose Earthquakes. In dat stadion werd de Los Angeles Galaxy ontvangen én overwonnen. Een alledaagse winst was het allerminst, want na een 1-3 achterstand knokte de thuisploeg zich toch nog naar de winst: 4-3.

De avond begon al veelbelovend toen Steven Lenhart na zeven minuten doeltrof. Marvin Chavez trok vanaf links naar binnen en haalde uit. Zijn zwabberbal was voor Saunders niet in één keer te pakken. Lenhart profiteerde dankbaar en tikte de eerste goal binnen.

De 1-0 was een opmaat voor een mooie avond. Al duurde het ondanks kansen over en weer tot de dertigste minuut voor er weer een doelpunt te noteren was. Het was het wachten waard, want met een prachtige vrije trap vond Beckham het net en liet zo de gelijkmaker aantekenen. Met zijn vrije trap vanaf de punt van het zestienmetergebied liet keeper Busch aan de grond genageld staan.

Vijf minuten stond de Galaxy plots voor. Jimenez brak door op rechts en wilde in het vijfmeter gebied de bal terugleggen. Daar vond hij geen medespeler, maar wel verdediger Hernandez die de bal ongelukkig in eigen doel liep.

Vijf minuten later had LA een marge van twee te pakken. Geschutter achterin werd goed uitgespeeld door de uitploeg en Donovan rondde uiteindelijk bekwaam af. Nog voor rust was het verschil nog maar een punt. Uit een corner volleerde Bernardez uit een moeilijke hoek hard en laag raak.

Lenhart scoorde nog een buitenspeldoelpunt dat werd afgekeurd. Direct na rust was de stand wel gelijk. Na een steekpassje was Cronin eerder bij de bal dan keeper Saunders. De eerste gleed de bal net langs de verbouwereerde keeper die de bal achter zich rustig de goal in zag hobbelen.

De tweede helft bracht meer spanning dan doelpunten, maar toch kroonde San Jose zich nog tot winnaar van het bizarre duel. Het was niemand anders dan Chris Wondolowski die de beslissing bracht. Met een intikker uit een corner scoorde de spits de 4-3. Ondanks kansen die aan beide kanten nog vielen in het restant van het duel bleef het daarbij.