Latos en Santana bezorgen Reds, Mets zege

Door

Geen no-hitters of perfect games deze keer, maar toch waren er zaterdag weer een aantal sterke optredens van pitchers in de Major Leagues.

Mat Latos pitchte de volledige wedstrijd voor de Cincinnati Reds en stond slechts twee hits toe tijdens de 2-1 overwinning van de Reds op de San Fransisco Giants. Met seven strike-outs en geen enkele walk zorgde Latos voor de eerste back-to-back complete game van een Reds pitcher sinds 2006. In zijn laatste acht starts heeft Latos nu een 7-1 record.

Zelf schreef Latos zijn goede wedstrijd gedeeltelijk toe aan het feit dat hij zich erg op zijn gemak voelt in AT&T Park, het stadion van the Giants. “Ik voel me heir goed. Ik heb hier drie jaar gepitched en het voelt gewoon vertrouwd. Wie weet? Ik heb in elk geval een aardige wedstrijd gespeeld.”, aldus Latos.

Vrije val Dodgers gaat door

In Los Angeles had ook New York Mets pitcher Johan Santana een goede wedstrijd. In een shut-out van de Los Angeles Dodgers stond de tweevoudig Cy Young Award winnaar slechts drie hits toe in acht innings. De Mets wonnen de wedstrijd met 5-0 en brachten zo de Dodgers alweer hun zevende verliespartij op rij toe.

Voor de Dodgers lijkt er geen einde te komen aan een slechte periode waarin elf van de laatste twaalf wedstrijden werden verloren. De Dodgers hebben zelfs al een week lang op geen enkel moment meer een voorsprong gehad in een wedstrijd. Stonden de Dodgers een ruime maand geleden nog zevenhalve wedstrijd voor op de Giants, nu is het verschil één wedstrijd in het voordeel van de Giants.

Ook shut-out voor Yankee pitcher Kuroda

Na een weinig indrukwekkend begin bij de Yankees, sinds zijn overkomst van de Dodgers, had ook Hiroki Kuroda een goede dag.  Kuroda pitchte zeven innings tegen de Chicago White Sox en gooide daarin maar liefst elf strike-outs.  Jake Peavy van de White Sox speelde de volledige wedstrijd en wierp ook elf strike-outs, maar kon desondanks niet voorkomen dat de Yankees de wedstrijd met 4-0 wonnen.

Uitgedroogde Strasburg houdt het slechts drie innings vol

Niet elke pitcher was even gelukkig zaterdag. Bevangen door de hitte, moest Nationals ace Strasburg het tegen de Atlanta Braves al naar drie innings voor gezien houden. Met 41 graden was het dan ook  wel erg warm in Atlanta.  De uitgedroogde Strasburg kreeg maar liefst drie keer een infuus, maar kon desondanks niet terugkeren in de wedstrijd. De hitte leek de thuisspelende Braves minder te deren, zij wonnen de wedstrijd met 7-5.

Ook leuk om te lezen