Flyers na overtime langs Devils

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New Jersey Devils hadden al twee overtime wedstrijden op rij winnend afgesloten, maar in de eerste wedstrijd van de serie tegen de Philadelphia Flyers kwam aan die serie een einde. In Philadelphia werd het 4-3; Danny Briere maakte het beslissende doelpunt.

Parise

De openingsfase was wel voor de Devils. Na tien minuten spelen hadden de Flyers nog geen schot gevuurd en bezaten de Devils een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Zach Parise.

All Flyers

Na de eerste periode kantelde de wedstrijd echter de hele andere kant op. Waar de Devils het betere van het spel hadden in periode één, mochten de Flyers dat zeggen over periode twee en drie. In die periodes lag het aantal schoten op 23-7, in het voordeel van de Flyers.

Qua kansenverhouding stonden de ploegen toen wijd uit elkaar, maar na drie periodes hockey stond er wel een 3-3 tussenstand op het bord. Opvallend was dat James van Riemsdyk voor het eerst sinds zijn blessure weer een doelpunt maakte. Hij maakte de 2-1 in het voordeel van de Flyers.

Briere

Danny Briere ontpopte zich in de overtime tot de beste speler van die periode. Al vroeg maakte hij een doelpunt, maar deze werd nog terecht afgekeurd omdat Briere de puck schoppend in het doel had gekregen.

Maar het duurde niet lang, of Briere had de puck alweer achter doelman Martin Brodeur geschoten. Deze keer was het doelpunt volledig reglementair. Het was het tweede doelpunt van de wedstrijd voor Briere, daarnaast maakte hij met dit doelpunt al zijn 106de play-off punt in 104 play-off wedstrijden.

Highlights

New Jersey Devils (6) – Philadelphia Flyers (5)

Aankomende nacht spelen de New York Rangers hun tweede thuiswedstrijd tegen de Washington Capitals. De tussenstand in die serie is 1-0 in het voordeel van de Rangers, de wedstrijd begint om 01:30.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen