Coyotes nemen 2-0 voorsprong tegen Predators

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De afgelopen nacht stond de tweede ontmoeting tussen de Nashville Predators en de Phoenix Coyotes op het programma. Nadat zij eerder al de eerste wedstrijd hadden gewonnen, buitten de Coyotes gister hun thuisvoordeel helemaal uit door ook dit tweede duel in Glendale, Arizona, te winnen.

Snelle antwoorden van Phoenix

Nadat beide ploegen één keer wisten te scoren in de eerste periode, nam de thuisploeg vroeg in het tweede bedrijf een 3-1 voorsprong. De Predators halveerden vervolgens nog wel hun achterstand, maar lang konden zij hier geen moed uit putten. Dertig seconden later moesten zij namelijk alweer een tegengoal incasseren toen Taylor Pyatt een rebound wist binnen te werken.

In de eerste minuut van de slotperiode verkleinden de bezoekers wederom de achterstand, maar weer hadden de Coyotes hun antwoord snel paraat. Een kleine drie minuten later was de marge alweer twee goals na een tip-in van aanvoerder Shane Doan en dit was meteen de beslissing in de wedstrijd. Hierdoor reist Phoenix dus met een 2-0 voorsprong af naar Nashville, waar komende woensdag Game 3 op het programma staat.

Angstgegner

De Coyotes hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een ware angstgegner voor Predators-goalie Pekka Rinne. Waar hij gemiddeld tegen alle teams in de NHL dit seizoen gemiddeld 2,39 goals toestaat, is dit tegen de Yotes ruim één doelpunt per wedstrijd meer (3,5). Daarnaast heeft Rinne in de eerste twee wedstrijden van deze playoff-ronde al negen keer moeten vissen en dat is net zo vaak als in de hele eerste ronde tegen de Detroit Red Wings.

Programma

Voor vannacht staat er één wedstrijd op het programma. De St. Louis Blues zullen daarin hun achterstand tegen de LA Kings na de verrassende thuisnederlaag in de eerste wedstrijd maar al te graag ongedaan willen maken.