Clippers zorgen voor historische comeback

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

LA Clippers at Memphis Grizzlies 99-98 (Game 1)

De eerste wedstrijd tussen deze twee jonge talentvolle teams leek lange tijd uit te draaien op een makkelijke overwinning voor de Grizzlies. Die speelden ontzettend sterk terwijl de Clippers last leken te hebben van zenuwen en nauwelijks een degelijk niveau haalden. De mannen van ‘Lob City’ stonden op een bepaald moment 27 punten achter en aan het einde van het derde kwart nog steeds 21 punten. Met nog amper negen minuten te spelen was de score 71-95 in het voordeel van de Grizzlies.

Game over? In 99% van alle wedstrijden is het inderdaad voorbij, zeker aangezien de Grizzlies thuis speelden. Maar deze keer waren de Clippers in staat om helemaal terug te komen. In die laatste negen minuten scoorden de Grizzlies amper één korf, welke dan nog eens gebeurde met nog 30 seconden op de klok. Tegen dan hadden de Clippers al even de leiding genomen en de Grizzlies mentaal gekraakt, net als een vol Fedex Forum. Twee vrijworpen van Chris Paul wonnen uiteindelijk de wedstrijd voor de Clippers.

Topscorer voor de Clippers was, verrassend genoeg, bankspeler Nick Young met negentien punten. Blake Griffin tekende voor zeventien punten en zeven rebounds, Chris Paul voor veertien punten en elf assists, en Caron Butler voor twaalf punten hoewel die later uitviel met een handblessure. Bij de Grizzlies was Rudy Gay goed voor twintig punten maar Zach Randolph had er slechts zes.

Voor de samenvatting van deze geweldige wedstrijd, check volgende clip:

Boston Celtics at Atlanta Hawks (Game 1)

De Hawks zijn de play-offs ontzettend goed gestart. Doordat ze in de laatste week van de reguliere competitie bleven spelen voor die vierde plaats, genieten ze nu van het thuisvoordeel. In Game 1 kwam dit uitstekend van pas. De Hawks startten furieus en wonnen het eerste kwart met 31-18. Deze voorsprong behielden ze in het tweede kwart waardoor ze met een kloof van veertien punten (35-49) de kleedkamers introkken.

De tweede helft was spannender maar het duurde tot de laatste minuut vooraleer de Celtics écht terug in de buurt van hun tegenstanders kwamen. Een jumper van Paul Pierce zorgde voor een achterstand van slechts vier punten maar in de daaropvolgende fase maakte Brandon Bass zijn zesde fout en kreeg Rajon Rondo twee technische fouten aan het been. Exit Rondo en zege Hawks.

Grote man bij de Hawks was Josh Smith. Die tekende voor 22 punten, achttien rebounds en vier assists. Daarnaast scoorden nog drie andere Hawks in de dubbele punten. Bij de Celtics was Rondo goed voor twintig punten en elf assists maar zowel Pierce als Garnett hadden niet hun beste avond en de Celtics misten al Ray Allen.