MLS Recap: RSL’s Steele dompelt Toronto in rouw

Door een doelpunt in de 93e minuut sleepte Real Salt Lake op de valreep de drie punten binnen. Kind van de rekening was Toronto FC. De ploeg verloor door het late doelpunt met 3-2. Het was daarmee de zevende nederlaag op rij die de ploeg van Aron Winter leed; een evenaring van het record in de Major League Soccer. Sinds 1999 was dat record in handen van Kansas City.

Real begon voortvarend aan het duel. Uit een corner legde Schuler de bal breed, waarna middenvelder Kyle Beckerman makkelijk kon intikken. Maar Toronto besefte zich direct dat de wedstrijd niet gespeeld hoefde te zijn. Via Avila was de ploeg dreigend en na een kwartier verdiende het zelfs een penalty na het neerhalen van diezelfde gevaarstichter.

Het buitenkansje bleek echter niet aan Torsten Frings besteed. De ervaren Duitse middenvelder schoot de bal op de buitenkant van de paal. Na de thee vervolgde TFC de jacht op de gelijkmaker. Lang hoefde het publiek daar niet op te wachten, want drie minuten na de break was het al raak. Na een mooie aanval via De Guzman en Maicon Santos was het Avila die met een mooie kap ruimte vond voor een schot in de lange hoek: 1-1.

Tien minuten later kon Toronto de strijd opnieuw aangaan. Uit een lange indraaiende bal van Espindola leek zijn maatje Saborio te scoren. Het was echter verdediger Eckersley die de bal met de knie ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte.

Toch leek er een beloning voor de uitploeg te komen. Bij een corner kroop Daniel Henry voor Beckerman en hij kopte achterwaarts raak. Het eerste punt in de MLS 2012 leek nabij. In de derde minuut van de blessuretijd was het echter Jonny Steele die Toronto’s hoop de grond in boorde. Koud tien minuten in het veld haalde de invaller verwoestend en doeltreffend uit.