Bellen Met… Ron van Gestel (Trappers)

Door

De Nederlandse ijshockeyeredivisie was afgelopen weekend in rep en roer. DESTIL Trappers kondigde aan dat ze een speler van de Pittsburgh Penguins voor de duur van de NHL lock-out vast hadden gelegd. Gisteravond was er echter onverwacht het bericht  dat de deal was afgeketst. Uiteraard willen we daar meer over weten en we Bellen Met… Ron van Gestel (foto rechts), voorzitter van DESTIL Trappers.

Afgelopen week kondigden jullie de komst van Dustin Jeffrey aan. En toen?

Nou, toen kwam er maar geen contract terug, geen handtekening, het duurde en duurde maar. We werden uiteraard zenuwachtig. Bellen, mailen, skypen, maar wat bleek, hij wilde met vrienden spelen. Hij zei “ik kies voor mezelf, ik ben 24 jaar en ik ga liever met vrienden in Zagreb spelen.” Hij had aan ons echter gewoon een toezegging gedaan, er was mondelinge overeenkomst, maar dat was voor hem geen reden om terug te komen op zijn beslissing niet bij ons te komen spelen.

Gisteravond was er een supportersavond. Hebben jullie daar al een vervanger aangekondigd?

Nee, nog niet, we hebben verteld dat we volop bezig zijn met een goed alternatief. Echt een goed alternatief. En er is ook al “ja” gezegd, maar we hebben nog geen handtekening en we willen natuurlijk niet opnieuw onze neus stoten. We gaan pas weer communiceren als we via de fax of e-mail een handtekening binnen hebben. Zoals we nu weten, kan er nog van alles gebeuren.

Het gerucht is dat het om Dale Weise van de Vancouver Canucks gaat?

We willen echt alles definitief rond hebben voordat we gaan communiceren over wie de speler in kwestie is.

Is jullie huidige alternatief de enige NHL-speler die jullie op het oog hebben?

We zijn mondeling rond met een speler uit de NHL en we willen ook nog een aanvaller, niet uit de NHL, vastleggen voor het hele seizoen. Hij is geen verrassing of zozeer een bekende naam. Zoals zoveel teams zijn we nog bezig met onze ploeg compleet te krijgen voor het seizoen. Wij hebben nog een plek voor een import (het aantal buitenlandse spelers per team is in de Nederlandse competitie beperkt, red.) en die NHL-speler is een extraatje. Wij willen het ijshockey in Tilburg en Nederland promoten en hem echt gebruiken om ons team en onze jeugdspelers een ervaring mee te geven die ze misschien nooit meer meemaken.

Hoe gaat de zoektocht naar zo’n jongen uit de NHL in het werk?

Tilburg Trappers bestaat volgend jaar 75 jaar en wij hebben door die jaren heen in de ijshockeywereld een heel goede naam opgebouwd op ijshockeygebied. We komen onze afspraken na, we betalen onze spelers. Onze organisatie is zeldzaam en uniek voor het Nederlandse ijshockey en alles is altijd heel goed georganiseerd. We hebben zodoende positieve contacten met makelaars die daarom graag spelers bij onze vereniging onderbrengen. Vaak zijn dat spelers die Nederland als springplank gebruiken naar Duitsland, Oostenrijk of Italië. Dat zijn toch de competities die weer een stapje hoger liggen dan de Nederlandse.

Maar waarom hebben jullie wel een NHL’er op het oog en de rest niet?

Daar kan ik niet voor andere clubs specifiek op antwoorden, maar als ze al teveel imports hebben moeten ze een vaste speler inruilen en je weet nu eenmaal niet hoe lang zo’n nieuwe speler blijft.  (Europese deals voor NHL’ers hebben vrijwel altijd een ontbindingsclausule die geactiveerd wordt zodra het seizoen alsnog begint, red.) En misschien hebben ze ook wel niet de middelen vrij kunnen of willen maken of niet de juiste contacten om dit soort zaken te regelen.

Wanneer kunnen we de aankondiging officieel verwachten?

Ik hoop dat het dit weekend rondkomt en dat we hem volgende week in Tilburg kunnen begroeten. Er is na het weekend een herfst-ijshockeyschool voor onze jongere spelers en het zou enorm mooi zijn als hij dan aanwezig is en die jongens bijzondere dingen kan leren op basis van zijn ervaring.

Lees hier de Bellen Met… van 28 september: Sherjill MacDonald.

Foto: Trappers.nl

Ook leuk om te lezen