NBA Recap (85): Heat moeiteloos langs Knicks, Lin

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 85.

New York Knicks at Miami Heat 88-102

De hype was enorm. Jeremy Lin en de Knicks op bezoek bij LeBron James, Dwyane Wade en de Heat. Maar tijdens het duel was er niet veel te merken van de onderlinge strijd. Lin was simpelweg niet goed genoeg tegen de Heat en Miami was te goed voor Lin. De Knicks-guard raakte slechts 1 van zijn 11 schoten en had acht turnovers. Toch bleven de Knicks lang in de buurt van de Heat, dankzij offensieve rebounds en tweede mogelijkheden. Maar in het derde en vierde kwart was Miami duidelijk een maatje te groot voor Carmelo Anthony, die met 19 punten eindigde, en co. James, Wade en Chris Bosh eindigde allen met 20 punten of meer, waarbij Bosh met 25 punten topscorer werd. James kwam dicht bij een triple-double. Hij noteerde naast zijn 20 punten ook nog 9 rebounds, 8 assists (en 5 steals, 2 blocks).

Orlando Magic at Atlanta Hawks 78-83

Na drie nederlagen eindelijk weer een zege voor Atlanta. De eerste helft hadden de Hawks alles onder controle, maar in het derde kwart kwamen de Magic terug in de wedstrijd met en 16-3 run. De laatste twaalf minuten waren spannend en Orlando kwam terug tot één punt. Maar kon de leiding nooit overnemen van Atlanta, dat een goed verdedigde tegen Dwight Howard. De center kwam niet verder dan 12 punten en 12 rebounds. Josh Smith scoorde 22 punten en 12 rebounds voor Atlanta, dat met 15 punten van Jannero Pargo hulp uit onverwachtse hoek kreeg. Het was de tweede nederlaag in twee weken van de Magic tegen de Hawks (89-87, 10 feb.).

San Antonio Spurs at Denver Nuggets 114-99

Met een uitgeruste Tony Parker en Tim Duncan terug in de startopstelling viel er geen eer te behalen voor de Nuggets tegen de Spurs. San Antonio speelde ijzersterk en had de hele wedstrijd een voorsprong in de dubbele cijfers. In het vierde kwart probeerde Denver nog aan te haken en bracht de achterstand terug tot twaalf punten (na 28 punten), maar verder dan dat kwam de thuisploeg ondanks 23 punten van Corey Brewer niet. Opvallende man bij de Spurs waren dit keer niet Parker of Duncan, maar DeJuan Blair die maar liefst 28 punten en 12 rebounds scoorde. Parker kwam tot 16 punten en 12 assists en Duncan noteerde 18 punten en 9 rebounds.

Los Angeles Lakers at Oklahoma City Thunder 85-100

De Thunder boekten hun vijfde zege op rij tegen de Lakers, die eigenlijk geen kans hadden tegen het duo Kevin Durant en Russell Westbrook. Oklahoma City was telkens een stapje sneller dan Los Angeles. Meest memorabele moment kwam aan het eind van het  tweede kwart, als Westbrook een driepunter scoort en er nog 0.8 seconden op de klok staan. Een ongeconcentreerde Bynum gooit de bal zo in de handen van Durant die de bal precies op tijd los laat en scoort. Durant was goed voor 33 punten en Westbrook voegde er 19 aan toe. Bij de Lakers scoorden Bryant en Gasol gezamenlijk 46 punten, maar Kobe raakte slechts 7 van zijn 24 schoten.