Het is (bijna) officieel: Rose is de MVP

Door

Niet dat het komt als een totale verrassing, en, toegegeven, helemaal officieel was het vrijdagnacht nog niet. En misschien sprak zijn teamgenoot CJ Watson voor zijn beurt, toen hij Derrick Rose via Twitter feliciteerde met zijn uitverkiezing tot Meest Waardevolle Speler van het voorbije NBA-seizoen.

“Felicitaties voor D-Rose met het winnen van de MVP”, tweette Watson letterlijk. ,,Hij heeft een ongelooflijk seizoen gespeeld. Nou moet Tibs nog de Coach van het Jaar winnen.”

Mocht de informatie waarover Watson schijnt te bezitten bewaarheid zijn, dat is D-Rose de jongste MVP in de geschiedenis van de league, en troefde hij LeBron James, Dwight Howard, Dwyane Wade en Kobe Bryant af.

De NBA maakt de MVP doorgaans in de eerste week van mei bekend, voorafgaand aan een thuisduel van de MVP (indien de speler en zijn ploeg nog steeds in de race zijn voor de titel), waar commissioner David Stern de trofee overhandigt. De Chicago Bulls spelen op maandag en woensdag in de eigen United Center in de playoffs tegen de Atlanta Hawks.

De NBA wilde op vrijdagavond niet reageren op de suggestie van Watson.

Foto: Hawkeyelounge.com

Ook leuk om te lezen