Bell is eerste grote vis voor Marlins

Door

De eerste grote vis is binnengehaald door de Florida Marlins. Heath Bell zal de komende drie jaar gaan uitkomen voor de ambitieuze franchise uit Miami. Donderdagavond is de deal rondgekomen. Enige obstakel kan alleen nog de medische keuring zijn.

Met de komst van de ervaren closer maken de Marlins duidelijk dat zij serieus van plan zijn een andere koers te gaan varen. Dat gerommel in de marge moet tot het verleden behoren, zeker nu zij de beschikking hebben over een nieuw stadion en manager (Ozzie Guillen). In Florida doen ze er momenteel alles aan om een contender te worden

De 34-jarige Bell is het eerste schaap dat over de dam komt in Miami. En dat voor 27 miljoen dollar; verdeeld over drie seizoenen. Hiermee hebben de Marlins de closer binnen die in de afgelopen drie jaar de meeste saves in de Majors op z’n naam heeft. In de periode 2009-2011, toen de pitcher van de San Diego Padres een full time closer werd, schreef hij 132 saves op z’n conto. In zijn carrière heeft hij 134 saves in 160 kansen.

Bell begon in 2004 bij de New York Mets, waar hij tot en met 2006 speelde. Vervolgens verkaste hij naar San Diego, waar hij zich succesvol ontwikkelde tot de man die de wedstrijden moet uitgooien. Dat resulteerde in drie uitnodigingen voor de All Star Game (2009, 2010 en 2011). Inmiddels heeft hij in 435 wedstrijden op de heuvel gestaan, heeft hij een ERA van 3.06 en een win-loss-record van 28-24.

Een closer die het bal opent. Het klinkt als een contradictie, maar wat de Marlins betreft gaat de vistocht naar free agents nog wel even door. Op het verlanglijstje staan nog Jose Reyes, Albert Pujols, C.J. Wilson en Mark Buehrle. Alle vier brachten ze al een bezoek aan het nieuwe ballpark en spraken zij met het management. Voor Reyes zouden zij een 6-jarig contract klaar hebben liggen ter waarde van 90 miljoen dollar.

Foto: commons.wikipedia.com

Ook leuk om te lezen