CP3 zet zinnen op trade naar Knicks

Door

In een avontuur bij Boston Celtics heeft hij geen zin. Dat had Chris Paul al te kennen gegeven. Maar voor een langer verblijf bij zijn huidige werkgever, de New Orleans Hornets, voelt de 26-jarige ook niets meer. Het hoge woord is er uit: CP3 wil naar New York.

Paul is niet geïnteresseerd in contractverlenging bij de club waarvoor hij sinds 2005 uitkomt. De 1,83 meter lange pointguard wil naar de Knicks. Daar wil hij een supertrio vormen met zijn goede vriend Carmelo Anthony en Amare Stoudemire. Volgens Yahoo Sports is dat de mededeling die Paul’s zaakwaarnemer woensdag heeft gedropt bij de officials van de Hornets.

Over interesse heeft Paul, die in juli 2012 free agent wordt, niet te klagen. Dat is ook niet verwonderlijk voor een spelverdeler met de volgende cijfers: 18,7 punten, 9,9 assists en 4,6 rebounds gemiddeld per wedstrijd. Dan heb je inderdaad onder meer de Knicks, Celtics, Houston Rockets, Golden State Warriors en Los Angeles Clippers achter je aan lopen.

Vraag is of Boston nog tot de belangstellenden hoort. Paul zei zelf al ‘no way’, terwijl general manager Danny Ainge donderdag Rajon Rondo een openlijke liefdesverklaring gaf.

Of Paul krijgt wat hij wenst, valt te bezien. Inmiddels zal op de burelen in New Orleans wel duidelijk zijn dat zij hun pointguard maar moeten traden. Daar moet dan wel flink wat tegenover staan. Je sterspeler laat je niet in de bonus vertrekken. De Hornets zijn immers de Albert Heijn niet.

En daar zit de crux voor New York. Wat hebben zij te bieden? Andere partijen lijken een betere ‘tegenprestatie’ te kunnen leveren voor Hornets’ GM Dell Demps. Bronnen menen dat bijvoorbeeld de Warriors goede papieren hebben. Zij schijnen bereid te zijn om hun jonge groeibriljanten als Monta Ellis en Stephen Curry te betrekken in een deal.

Voorlopig is er nog besloten. Demps wil eerst nog een gesprek hebben met zijn viervoudig All Star. Dat kan pas als de beperkingen van de lockout definitief weg zijn gehaald. Wordt vervolgd.

Foto: slamonline.com

Ook leuk om te lezen