(VIDEO) Nieuwe carriere voor NASCAR-babe Danica Patrick?

Door

Ze mag dan wel geregeld het mikpunt van spot en kritiek zijn geweest van de bad boys in NASCAR, toch lijkt Danica Patrick ondanks haar regelmatige crashes en tegenvallende resultaten nog altijd mateloos populair. Die populariteit neemt momenteel alleen maar toe nu ze schittert in de nieuwe videoclip Fastest Girl in Town van countryster Miranda Lambert. De blonde zangeres en mysterieuze racebabe vormen samen namelijk een crimineel duo in een uiterst vermakelijk clipje dat ’t midden lijkt te houden tussen Bonnie & Clyde en de Dukes of Hazzard.

Het voor Danica Patrick teleurstellend verlopen 2012-seizoen in de NASCAR Nationwide Series, na de NASCAR Sprint Cup de belangrijkste stock car serie in de Verenigde Staten, loopt met nog vijf races te gaan inmiddels op zijn einde. Ze maakt ondanks slechts twee top 10 noteringen en één pole position wel nog kans op een plekje in de top 10 van de eindklassering, maar de kans op een full-time overstap naar de grote Sprint Cup – ze rijdt in die serie nu nog een beperkt schema voor het team van Stewart-Haas Racing – is ver weg en haar overstap van Indycar naar NASCAR is vooralsnog geen daverend sportief succes. Qua aandacht en populariteit is het dat natuurlijk wel, want terwijl Indycar moet knokken voor iedere kijker trekken de oval events van NASCAR nog altijd volle tribunes en dat er een aantrekkelijke jongedame meedoet is natuurlijk puur goud voor iedere marketeer.

In Indycar was Danica Patrick in 2008 op de Twin Ring in Motegi, Japan de eerste vrouwelijke winnaar van een race in een van de illustere Amerikaanse raceklasses. Meer over het IndyCar-seizoen van 2012 kun je lezen in alweer de 22ste editie van ons gratis digitale magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen