Grizzlies nog één zege verwijderd van stunt

Waar de San Antonio Spurs gedurende het gehele reguliere seizoen indruk maakten, lijken de play-offs nu in een sof te eindigen. Maandagavond bleken de Memphis Grizzlies in eigen huis wederom te sterk voor de Spurs. De stand in de serie is nu 3-1 in het voordeel van de Grizzlies die hiermee nog maar één overwinning verwijderd zijn van een plek in de volgende ronde.

Die kant leek het maandagavond gezien de eerste helft zeker niet op te gaan. De Spurs stonden tijdens halftime met 50-48 voor en leken de wedstrijd aardig onder controle te hebben.

Maar na rust ging de thuisploeg los, wat resulteerde in 30 punten voor de Grizzlies. Hiermee werd er afstand genomen van de Spurs, aangezien zij slechts tot 15 punten kwamen in het derde kwart.

,,Het was een fantastische prestatie van ons in het derde en vierde kwart,” vertelde Grizzlies-coach Lionel Hollins na afloop. ,,Met dertig punten in een kwart doe je het natuurlijk erg goed, maar daarnaast werd onze defense ook steeds beter.”

Het verschil tussen de eerste en tweede helft werd gemaakt dankzij een indrukwekkende speech van Hollins gedurende halftime. ,,Hij vertelde dat we niet goed speelden,”verklaarde O.J. Mayo na afloop. ,,Nou ja, dat is dan de nette versie. Het kwam er in ieder geval op neer dat we meer samen moesten spelen en met veel meer energie.”

,,Maar het belangrijkste was dat we moesten spelen als een wanhopig team. Het hele jaar heeft de coach er op gehamerd dat teams die wanhopige teams een grotere kans hebben om te winnen, omdat die er alles aan doen. Na afloop van zijn speech konden we niet wachten tot we weer naar buiten mochten.”

Dankzij de overwinning zijn de Grizzlies nog maar één overwinning verwijderd van een sensationele overwinning op de Spurs. Het zou pas voor de tweede keer in de geschiedenis van de NBA play-offs zijn, sinds deze de best-of-seven series introduceerde, dat een team dat als achtste geplaatst is, de nummer één uitschakelt.

De Golden State Warriors deden het eerder in 2007 door de Dallas Mavericks met 4-2 te verslaan.