Milos Teodosic

Hop on The Milos Teodosic Bandwagon!

Door

Lob City is still alive! Huh? Chris Paul is toch juist vertrokken naar de Houston Rockets? De belichaming van de 2011-2017 Los Angeles ‘Lob City’ Clippers™ speelt toch in Texas? Klopt! Maar typ ‘Milos Teodosic’ in je zoekbalk en het internet trakteert je op een reeks hoogtepunten om bij te watertanden. En dan moet het NBA-seizoen 2017-2018 nog beginnen.

Zo was het afgelopen nacht raak tegen de Sacramento Kings (104-87 overwinning). Teodosic was in de oefenwedstrijd goed voor 8 punten en 6 assists, waaronder een beauty van een pass op Blake Griffin.

Voor hem was dit another day at the office, want de 30-jarige spelverdeler uit Servië strooide tijdens de oefenwedstrijden op Hawaii met het volgende kunstwerk:

VIRALE SERVIËR

Leuk om te zien dat Teodosic viral gaat in Amerika, maar in Europa is zijn naam al langer bekend. Hij maakte furore bij het Griekse Olympiakos en CSKA Moscow uit Rusland met o.a. de EuroLeague MVP (2010) en de EuroLeague-titel (2016) op zijn palmares.

Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 schitterde hij voor het nationale team van Servië tegen Team USA. Kevin Durant (Golden State Warriors) zei in The Bill Simmons Podcast dat hij Teodosic de beste pass ooit zag maken. Period.

Kenners zetten vraagtekens bij Teodosic’ defense en/of hij een volledig seizoen in de NBA kan volhouden. Maar als back-up van Patrick Beverley (defense first) krijgt de Serviër groen licht om in de aanval zijn magie los te laten voor de Clippers. Tot dusver in de voorbereiding noteert hij 6.7 PTS, 5,5 AST, 1.5 REB en 32/43/50 shooting splits in 25 minuten per wedstrijd.

Zijn de Clippers net zo goed als vorig jaar? Nee… Zijn de Clippers komend seizoen leuk om te kijken? Jazeker! Stap op de Milos Teodosic Bandwagon en enjoy the ride!

(Top photo: AP PHOTO/JAE C. HONG)

Ook leuk om te lezen