Clipboard (#15): Dunkcontest is back! Hopelijk…

Door

Het All-Star weekend komt steeds dichterbij. Deze week werd duidelijk wie er uit gaan maken wie de beste dunker van dit jaar wordt. Daarnaast werd er uiteraard ook gewoon gebasketbald. De streak van Denver maakt het namelijk weer flink spannend in het Westen. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter.

clipboard600A Clipboard (#14): Pointguard Kobe

Geen poppenkast, gewoon dunken!

Sprite Slam Dunk ContestDe afgelopen jaren zijn NBA fans over de hele wereld niet echt verwend met een adembenemende dunk-contest tijdens de All-Star break. De dunkcontesten en/of dunkers die de laatste jaren echt in het geheugen blijven hangen zijn Vince Carter, Jason Richardson, Dwight Howard en wellicht ook de show van Griffin, McGee, Ibaka. Die laatstgenoemde was twee jaar geleden en het was er één met twee gezichten. Aan de ene kant goeie dunkers met originele en jawdropping dunks. Aan de andere kant was de show eromheen wel erg overdreven. Ibaka kwam binnen met een peleton vlaggendragers en het duo Kenny Smith en Blake Griffin maakte het wel erg bont door een heel gospelkoor op te laten draven om Blake naar de overwinning te zingen. Het is typisch Amerikaans, maar volgens mij gaat het nog steeds om het dunken en niet om de carnaval eromheen. Zo kwam vorig jaar komiek en acteur Kevin Hart ‘een pakketje brengen’ voor latere winnaar Jeremy Evans. In het pakketje zat dan weer een shirt van Jazz-legende Karl Malone en met dat shirt aan sprong Evans over Hart heen. Klinkt allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar Kevin Hart is maar 1.07 meter ongeveer…

Oklahoma City Thunder v Los Angeles ClippersGoed, voordat teleurstelling en irritatie de overhand nemen volgt hier het lijstje met de deelnemers van dit jaar. Terence Ross (Raptors), Eric Bledsoe (Clippers), Kenneth Faried (Nuggets), Jeremy Evans (Jazz), James White (Knicks) en Gerald Green (Pacers). Dat lijkt op zich een lijstje om van de watertanden. Zowel Green als Evans hebben de contest al wel eens gewonnen en misschien heeft Evans na het fiasco van vorig jaar te bewijzen dat hij met recht the human pogostick genoemd wordt. Ross, Faried en Bledsoe hebben inmiddels een reputatie dat ze heel behoorlijk kunnen springen en dunken. James White lijkt in dit gezelschap misschien een beetje de grote onbekende, maar echte fans zijn bekend met zijn werk. Hij heeft zelfs al eens een dunk-gevecht uitgevochten met Gerald Green en dat ging nek aan nek. De verwachtingen (van ondergetekende) zijn dan ook dat Green en White het publiek groen en wit laten zien van verbazing en ontzag.

Nuggets maken het weer ouderwets spannend

Oklahoma City Thunder v Denver NuggetsWaar het eind vorig jaar nog de Los Angeles Clippers waren die een indrukwekkende winstreak neerzetten, is het nu de beurt aan de Denver Nuggets. De reeks van Denver staat nu op negen wedstrijden. Terwijl diezelfde Clippers een klein beetje aan het inzakken zijn, zijn de Nuggets hen nu al op twee wedstrijden genaderd. Daarboven staan nog altijd de Thunder en de Spurs, maar ook tussen hen is er een spannende strijd om de eerste plaats in het westen. En dan heb je natuurlijk nog de Grizzlies en de Warriors. Beide soms wat wisselvallig, vooral ook omdat Golden State nu opeens al vier wedstrijden op rij aan het verliezen is. Daarnaast vechten de  Rockets, Jazz en Trail Blazers, die elke keer net boven de 50% blijven zweven, nog altijd met de Lakers om de laatste twee tickets. Met een record van 24-27 is LA nog lang niet uitgeschakeld, maar het is elke week weer de vraag welke kant het opvalt voor de Lakers.

———-

MVP/LVP of the week

MVP week #15: Paul PierceLos Angeles Lakers v Boston Celtics

Ja, zo snel kan het gaan. Werden de Celtics hier niet zo heel lang geleden nog genoemd bij de LVP-afdeling, nu staat Pierce hier symbool voor de goeie prestaties van zijn team. Want zonder je super-pointguard zes wedstrijden op rij winnen is gewoon knap. En Paul Pierce loopt daarbij voorop in de strijd. In wedstrijden tegen beide teams uit LA was hij all over the place. Hij scoorde 20+ punten en noteerde een hoop rebounds en assists.

LVP week #15: Andrew Bogut

Het is misschien wat makkelijk om Bogut aan te wijzen aangezien hij net goed en wel terug is van lang blessureleed, maar sinds zijn terugkomst gaat zijn team er niet bepaald op vooruit. Iedereen is het er wel over eens dat Bogut een heel waardevolle toevoeging aan elk team kan zijn, maar dat zal dan wel even tijd nodig hebben. Hoe dan ook, de Warriors hebben een stroeve week achter de rug en dan moet er toch iemand kind van de rekening worden.

———-

Topteams of the week

Denver Nuggets 33-18

Geen wonder dat de Nuggets ook hier dan even genoemd worden. Een winstreak van negen is al knap en kan natuurlijk nog langer worden. Mocht Denver dit niveau voor de rest van het seizoen vol kunnen houden, dan gaan zij sowieso bij de eerste vier in het westen eindigen.

Boston Celtics 26-23

Voor de Celtics geldt hetzelfde. Paul Pierce werd al even genoemd en hij is niet de enige die een stapje extra loopt bij het ontbreken van Rondo. Toch blijft het bijzonder om te zien hoe makkelijk Boston win-streaks met losing-streaks afwisselt. Voor deze winstreak verloren ze er namelijk zes op rij en daarvoor, u raadt het al, wonnen ze er juist weer zes op rij.

Miami Heat 33-14

Als de Heat twee wedstrijden op rij verliezen krijgen ze commentaar en vraagt men zich af of ze ‘nog wel weten wat winnen is’. Mede daarom worden ze hier nu even genoemd als één van de topteams van de week. Want dat zijn ze natuurlijk gewoon en daarbij winnen ze ook nog eens vier duels op rij.

———-

Top 5 plays of the week

5. Deandre Jordan showing off

4. Durant dunking over people

3. Kobe to Clark @ the buzzer

2. Miami Dolphins Wade & James

1. Raptors bijten van zich af

Uitsmijter

Kobe Bryant in het groen van de Celtics. Kobe plaatste de foto op zijn eigen twitter met de tekst: “Imagine that! My pre draft workout with the C’s 1996 with the late Dennis Johnson.” Inderdaad Kobe, imagine that…!

Lees hier de Clipboard van vorige week: Pointguard Kobe

Ook leuk om te lezen