Jerome Simpson aangeklaagd voor drugssmokkel

Door

Jerome Simpson is een wide receiver in de NFL en blijkbaar niet de allerslimste. Hij veroverde wereldwijde bekendheid met de play of the season van het reguliere seizoen, maar kan nu de bak indraaien voor drugssmokkel. Simpson liet marihuana opsturen naar zijn huisadres.

Het nieuws werd de wereld ingeslingerd door Joe Reedy, journalist van de Cincinnati Enquirer. De overtreding vond zo’n vier maanden geleden plaats. In september kwam een pakket met de softdrugs aan in Sacramento. Vanuit daar werd het rechtstreeks naar het huis van de wide receiver van de Cincinnati Bengals vervoerd. Op het tijdstip van ontvangst was ook Offensive tackle Anthony Collins aanwezig in het huis. In verband met geval ‘verkeerde tijd, verkeerde plaats’ is hij niet aangeklaagd. Simpson werd dat donderdag wel.

Het pakketje leidde de politie dus rechtstreeks naar de voordeur van Simpson. Kort na het in ontvangst nemen van de wiet stond een team van de politie op de stoep om het huis te doorzoeken. Bij het doorzoeken werden weegschalen en nog meer marihuana gevonden. Volgens de Cincinnati Enquirer staat er een celstraf van tussen de één en vijf jaar op het misdrijf.

Dat het allemaal niet zo slim is, kan je gerust een understatement noemen. De nummer 89 van de Bengals draaide, na drie stroeve jaren in de NFL, zijn beste seizoen ooit. Enig minpuntje dit seizoen was zijn knullige fopduik tegen de Browns die hem zomaar een Oscar-nominatie op kan leveren. Dat toneelstukje maakte hij ruimschoots goed met zijn weergaloze salto over een verdediger en in de endzone. Hieronder nog maar één keer genieten dan, want het kan dus nog wel even duren voor we de acrobatiek van Simpson weer op het veld zien.

Foto:Getty Images

Ook leuk om te lezen