Kuitblessure maakt einde aan play-offseizoen Ibaka

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Clippers - Game Four
Voor het tweede achtereenvolgende jaar moet Oklahoma City Thunder het in de play-offs zonder een sleutelfiguur stellen. Vorig jaar raakte het Russell Westbrook kwijt met een zware knieblessure, nu is het de beurt aan Serge Ibaka. De Spaanse power forward raakte in het laatste duel tegen de Los Angeles Clippers geblesseerd aan zijn kuit en is de rest van het seizoen niet meer inzetbaar, meldt OKC.

Dat is een flinke domper voor OKC, dat zich opmaakt voor de Western Conference Finals tegen de San Antonio Spurs. De blockkoning van de NBA raakte in wedstrijd zes tegen de Clippers geblesseerd aan zijn kuit en onderzoek wees uit dat het om een flinke kwetsuur gaat. Meespelen in de resterende serie is onverantwoord en daarom is Scott Brooks genoodzaakt om andere troeven te gebruiken. Onderstaande statistieken laten zien dat de impact van Ibaka significant was, ook al bleek dat niet altijd uit zijn statistieken dit seizoen.

Gevecht met Spurs
Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor alles en iedereen dat OKC een warm hart toedraagt. Vorig jaar liep het al compleet mis toen Westbrook geblesseerd raakte en OKC compleet werd weggespeeld door de Memphis Grizzlies in de halve finale van de Western Conference. Nu staat het tegenover de ervaren Spurs, die niet te stoppen lijken dit seizoen. Feit is echter wel dat OKC in de reguliere competitie niet verloor van de Spurs. Het won alle vier de onderlinge duels. Miami Heat bewees echter in de serie tegen de Brooklyn Nets dat dat niets uit hoeft te maken. Het verloor vier keer in de het reguliere seizoen, maar veegde de Nets met 4-1 weg in de halve finale.

Titelkansen
Hoe groot is de kans dat OKC zonder Ibaka een kans maakt op de Finals? De statistieken zijn niet erg optimistisch, maar er blijven kansen. Wellicht schuift Kevin Durant door naar de power-forwardpositie en komt Reggie Jackson in de line-up. Nick Collison als starter gebruiken behoort ook tot de mogelijkheden. Feit is wel dat OKC een ringbeschermer mist. Ibaka was vier jaar op rij blockkoning in de NBA en dat gaat node gemist worden. De strijd tegen Spurs was al een lastige en lijkt er alleen maar moeilijker op te worden. Brooks heeft tot zondag om een geniaal meesterplan op te zetten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen