Durant en co walsen ook over Heat heen

Door

LEBRON REAPERKevin Durant en de Oklahoma City Thunder lijken dezer dagen niet te stoppen. Woensdag moest ook regerend kampioen Miami Heat het onderspit delven: 112-95. In eigen huis had een slordig Miami eigenlijk weinig in te brengen tegen de bezoekers uit Oklahoma City, die allerlei goede streaks in leven hielden of en de slechte juist wisten te beëindigen. Durant scoorde voor de twaalfde keer meer dan dertig punten (33), de Thunder wonnen hun negende wedstrijd op rij en voor het eerst in zeven wedstrijden werd er weer eens gewonnen van het team van LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh.

Driepunters en turnovers maakten het verschil op woensdagavond in Miami. De Heat produceerde twintig turnovers waar OKC dat aantal op twaalf wiste houden. Op afstandschoten was het verschil nog schrijnender. Terwijl zestien van hun 27 pogingen van de Thunder in het net vielen, leken de Heat met bakstenen te gooien. Slechts drie van de negentien pogingen die ze ondernamen was raak.

En dan deed Kevin Durant ook nog dit soort oneerlijke dingen.

Durantspin

Ondanks dit alles werd LeBron James toch topscorer in het American Airlines Arena. The King produceerde 34 punten en werd ondersteund door maatjes Chris Bosh (achttien punten) en Dwyane Wade (vijftien), die na een blessure voor het eerst weer in de basis startte. The Big Three waren echter de enige Heat-spelers die in dubbele cijfers belanden, waardoor een overwinning lastig werd. Als spelers zelfs dit soort passen van James niet willen schieten.

LeBron James

In tegenstelling tot de Heat deden de spelers met een bijrol het opvallend goed voor de Thunder. Behalve Serge Ibaka waren het vooral de reserves van OKC die niet leken te kunnen missen van ver. Dankzij onder meer Jeremy Lamb (vier driepunters, achttien punten) wist de bank maar liefst tien drietjes te produceren. Het beste voorbeeld van Thunderbank die niet kan missen? Veteraan (eufemisme) Derek Fisher (5-5).

Fisher1

Dat verdient een high five zou je denken.

Fisher

Nou, vooruit.

Tip-Off

De Phoenix Suns hebben dit seizoen opvallend weinig moeite met scoren en overwinningen pakken. Woensdag kwamen die twee eigenschappen bij elkaar op bezoek bij de Milwaukee Bucks: 126-117. Goran Dragic was de grote man aan de kant van het team uit de staat Arizona. Dragic deed zijn uiterste best om vanavond op TNT als All-Star te worden genoemd. De scorende spelverdeler speelde slechts 24 minuten maar was in dat korte tijdsbestek toch goed voor dertig (!) punten en zes assists.

Three Point Play

– Blake Griffin en de Los Angeles Clippers pakten woensdag een ietwat nipte overwinning op de Washington Wizards 103-110. Griffin werd in eigen huis topscorer met 29 punten maar het vooral de vrijeworplijn was de échte superster voor de Clips.

– De Memphis Grizzlies kruipen stiekem uit een het gat dat ze voor zichzelf hebben gegraven. van de laatste tien wedstrijden werden er negen gewonnen, zo ook woensdag op bezoek bij de Sacramento Kings: 99-89. Mike Conley was met 27 punten en tien assists de gevierde man bij Memphis.

– Na een aantrekkelijk potje basketball tussen de Houston Rockets en Dallas Mavericks was het uiteindelijk Houston dat aan het langste eind trok: 115-117. Zonder een geblesseerde James Harden nam vooral Chandler Parsons de scorelast over voor de Rockets. De forward tekende voor 26 punten, maar moest de eer van topscorer aan een verliezer laten. Dirk Nowitzki noteerde namelijk twaalf punten meer dan Parsons.

Stat of the Night

Dirk.

The Paint

Er was ook nog een gamewinner woensdagavond!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WfFt-IM_oHg]

Gregg Popovich: woordenkunstenaar.

[youtube http://youtu.be/usiXrR6OuIo]

Ach, gelukkig zijn het de Finals niet, Tony Parker.

Is Rudy Gay de slechtste speler met meer dan tienduizend punten die dit kan?

Gay

En om de avond samen te vatten.

russ

Boxscore

Oklahoma City Thunder (37-10) @ Miami Heat (32-13) 112-95
Orlando Magic (12-35) @ Toronto Raptors (24-21) 83-98
Detroit Pistons @ Atlanta Hawks uitgesteld
Philadelphia 76ers (15-31) @ Boston Celtics (15-33) 95-94
Phoenix Suns (27-18) @ Milwaukee Bucks (8-37) 126-117
New Orleans Pelicans (19-26) @ Minnesota Timberwolves (23-22) 77-88
Houston Rockets (31-17) @ Dallas Mavericks (26-21) 117-115
Charlotte Bobcats (20-27) @ Denver Nuggets (22-22) 101-98
Chicago Bulls (23-22) @ San Antonio Spurs (33-13) 96-86
Memphis Grizzlies (24-10) @ Sacramento Kings (15-30) 99-89
Washington Wizards (22-23) @ Los Angeles Clippers (33-15) 103-110

Foto’s: Getty Images, @dropinbuckets, Reddit.

Ook leuk om te lezen