Ben Scrivens breekt record met shutout

Door

San Jose Sharks v Edmonton Oilers

Ben Scrivens moest er heel wat werk voor verrichten, maar de taak om zijn doel schoon te houden vervulde de doelman van de Edmonton Oilers tegen de San Jose Sharks met verve. De doelman stopte liefst 59 schoten van de Sharks, een NHL record. De Oilers boekten een 0-3 zege.

Nog nooit stopte een doelman zoveel schoten om een shutout te behalen. Het oude record stond op 54 reddingen en stond op naam van Phoenix Coyotes-doelman Mike Smith. Op 3 april 2012 maakte Smith 54 reddingen tegen de Columbus Blue Jackets voor een 2-0 zege.

Verrassende voorsprong

Justin Schultz bracht zijn ploeg in de eerste periode verrassend op voorsprong. De Sharks kenden een voordeel in de schotenverhouding van 20-7, maar vonden voortdurend Scrivens op hun weg. Ook in de tweede periode hadden de Sharks een kansenoverwicht met 22 om 9 schoten op doel, maar Scrivens hield zijn doel schoon.

Scrivens onpasseerbaarSan Jose Sharks v Edmonton Oilers

De Sharks bleven op zoek naar de gelijkmaker, maar zouden die nooit vinden. Taylor Hall verdubbelde de voorsprong na een knappe pass van Jordan Eberle. Eberle gooide zelf de wedstrijd definitief in het slot door met nog anderhalve minuut te spelen een powerplay goal te scoren.

Ondanks dat de Oilers alweer hun derde overwinning op een rij boekten, blijft de Canadese ploeg voorlopig op een laatste plaats in de Pacific Division én de Western Conference staan. De Sharks blijven tweede in de Pacific Division.

Bekijk hier de 59 reddingen van Ben Scrivens:

Overige uitslag:
Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 5-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen