Red Wings zetten ongeslagen reeks voort

Door

Er zijn binnen de NHL nog twee teams die nog geen punt hebben afgegeven; de Washinton Capitals wonnen donderdag hun zesde wedstrijd op rij en de Detroit Red Wings moesten gisteravond aantreden voor hun vijfde wedstrijden van het seizoen, nadat zij hun eerste vier hadden gewonnen. De tegenstanders in deze wedstrijd waren de Columbus Blue Jackets en op voorhand zou dit geen probleem moeten opleveren voor de ploeg uit Motor City, aangezien Columbus na zes wedstrijden nog steeds wachtte op zijn eerste zege.

Detroit deed uiteindelijk ook wat er van hen verwacht werd. Aan de hand van uitblinkers Johan Franzen en Valtteri Filppula werden de bezoekers verslagen en kon via een 5-2 zege de vijfde overwinning van het seizoen worden bijgeschreven. Door deze winstpartij staan de Red Wings momenteel op kop in de Central Division, terwijl Columbus hierin de laatste plek bezet.

Detroit rekende tijdens deze wedstrijd overigens ook af met een probleem waarmee het in de eerste wedstrijden nogal worstelde. Dit seizoen had de ploeg van Mike Babcock namelijk nog niet weten te scoren tijdens achttien power play-situaties. Tegen de Blue Jackets waren de Red Wings echter niet af te stoppen met een man meer op het ijs en wisten ze maar liefst drie keer de penalty’s van de tegenstander af te straffen.

De thuisploeg kwam via twee power play-goals van Johan Franzen op een 2-0 voorsprong in de eerste periode, maar met een succesvol wristshot bracht Derick Brassard Columbus nog voor de eerste onderbreking weer terug in de wedstrijd. In de tweede periode zorgde Pavel Datsyuk er echter voor dat de marge weer twee doelpunten was.

De Blue Jackets gaven zich hierna nog niet gewonnen, want vroeg in de slotperiode tekende Aaron Johnson voor de aansluitingstreffer. Dichterbij kwamen de bezoekers echter niet, want tijdens een 5-on-3 power play scoorde veteraan Nicklas Lidstrom, die overigens zijn 1.499e NHL-wedstrijd speelde, de 4-2. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd maakte Filppula een einde aan alle onzekerheid door via een empty-netter voor de 5-2 eindstand te zorgen.

De Blue Jackets konden na deze nederlaag dus voor de zevende keer dit seizoen hun wonden likken, al was coach Scott Arniel niet helemaal ontevreden: „Ik heb vanavond ook goede dingen gezien, maar helaas waren dat er niet genoeg voor een overwinning. We moeten als groep in elkaar blijven geloven en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. We zullen hard moeten blijven vechten om ergens die eerste overwinning uit het vuur te slepen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Detroit Red Wings en de Columbus Blue Jackets:

Foto: idahostatesman.com

Ook leuk om te lezen